BM yeni dönem başkanı

BM Genel Kurulu 63. dönem Başkanı 75 yaşındaki Nikaragua eski dışişleri bakanı Miguel d'Escoto Brockmann, BM'nin demokratikleşmesi çağrısında bulundu. Düzenlediği basın toplantısında, BM'nin demokratikleşmesi amacıyla "yüksek düzeyli diyalog toplantıları serisi" başlatacağını bildirdi. Brockmann, ABD politikalarını sert eleştiren isimlerden biri olarak tanınıyor.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 06:56
Abone Ol google-news

BM Genel Kurulu 63. dönem Başkanı Miguel d'Escoto Brockmann, BM'nin demokratikleşmesi çağrısında bulundu.

75 yaşındaki Nikaragualı peder ve ülkesinin eski dışişleri bakanı Brockmann, göreve gelmesinin ardından yaptığı basın toplantısında, BM'nin demokratikleşmesi için çaba harcayacağını belirterek, bu amaçla "yüksek düzeyli diyalog toplantıları serisi" başlatacağını bildirdi.

Brockmann, bu toplantılarda "Bretton Woods" sistemi ve sistemin kurumları olan Dünya Bankası ve IMF ile BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'nin bugünkü rollerinin ve yapılarının tartışılacağını söyledi.

Başkan, özellikle 15 üyeli Güvenlik Konseyi'nin genişlemesinin ve reforme edilmesinin son derece önemli olduğunu, ancak yeterli olmadığını da belirterek, BM Genel Kurulu'nun tavsiye niteliğinde olan kararlarının da "bağlayıcı" olması gerektiğini ifade etti.

Başkan, Güvenlik Konseyi'nin bazı üyelerinin "savaşa olan bağımlılığından" da söz ederek savaşın kimseye yarar getirmediğini belirtti ve ABD'nin Irak operasyonunu da isim vermeden eleştirdi.

Miguel d'Escoto Brockmann, 1979-1990 yılları arasında ülkesinde Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi (FSLN) baştayken dışişleri bakanlığı görevinde bulunan ve ABD politikalarını sert eleştiren isimlerden biri olarak tanınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler