Yolsuzluk iddiaları devam ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Kars, Ardahan ve Iğdır'da kömür yolsuzluğu yapıldığı yönündeki iddialarını sürdürdü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım'ın 'yolsuzluk yok' açıklamalarına karşılık Ateş, "Yıldırım'ın açıklamaları iddialarımızı doğruluyor. Belde 140 ton kömür istemiş, 500 ton gelmiş. Kimin parasıyla kim zengin ediliyor?" diye sordu.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 07:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Kars, Ardahan ve Iğdır’da kömür yolsuzluğu yapıldığı yönündeki iddialarında ısrarını sürdürdü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım’ın “yolsuzluk yok” açıklamalarını eleştiren Ateş, “”Genel Müdürün açıklamaları bizim iddialarımızı doğruluyor. Bu belde 140 ton kömür istemiş, 500 ton kömür gönderilmiş. Kimin parasıyla kim zengin ediliyor?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in Kars, Iğdır ve Ardahan'da yaptığı çalışmalara ilişkin hazırladığı raporunda, bölgede "kömür yolsuzluğu” yapıldığına ilişkin başlattığı tartışmalar sürüyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın, CHP’li Ateş’in iddialarını reddetmesinin ardından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım da yazılı bir açıklama yaparak Ateş’in iddialarının doğru olmadığını savunmuştu. Posof’taki yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak inceleme yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Elde edilen veriler ışığında, herhangi bir yolsuzluk ve devletin kaynaklarının yerinde kullanılmadığına dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır” demişti. Genel Müdür Yıldırım’ın söz konusu açıklamasının kendi iddialarını teyit ettiğini söyleyen CHP’li Ateş, yaptığı açıklamada, “Genel Müdürden gelen cevap benim iddialarımı teyit ediyor. Ben diyorum ki bu ilçenin belediye başkanı ve kaymakamı 140 ton kömür istemiş. Bunlar 500 ton kömür göndermiş. Kimin parasıyla kim zengin ediliyor. Bunun açıklanması lazım” dedi. Gönderilen kömürün kullanılamaz olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Ateş, şunları söyledi: “Kömür kullanılamaz diyoruz, bize ‘elenmiş ve tozu gidiyor’ yanıtını veriyorlar. Gönderilen kömür tekrar elenir mi? Kalitesiz kömür gönderilmiş bu da ortaya çıktı. Biz de farklı şeyler söylemiyoruz. Bunları söylüyoruz. Dilerim sayın Genel Müdür Bakana da söz konusu bilgileri göndermiştir. 140 ton isteyen bir ilçeye 500 ton kömür niye gönderiliyor? Kimin parasıyla kimi zengin ediyorlar. 360 ton fazladan kömür gidiyor. Erzurum’un taşını, toprağını Kars’a Ardahan’a gönderiyorlar. Bundan da birileri zengin oluyor. Bu tür yolsuzlukların takipçisiyiz.”

 

Rapor hazırlamıştı

CHP'li Ateş, Kars, Iğdır ve Ardahan'da yaptığı çalışmalara ilişkin bir rapor hazırlayarak CHP Lideri Deniz Baykal'a sunmuştu. Ateş raporunda bölgedeki kömür yardımlarına ilişkin tespitlerde bulunmuş ve şunları söylemişti: "Yolsuzluk ve kayırmacılık örnekleri saymakla bitmiyor. En büyük vurgunda yoksul oldukları ileri sürülen ailelere dağıtılan kömür üzerinden yapılmaktadır. Posof İlçe merkezine geçen yıl bedava dağıtılmak üzere180 ton kömür verilmiştir. Kömür kullanıma uygun olmadığı için halen dere yatağında beklemektedir. Belediye Başkanı ve Kaymakam, Vali'ye durumu iletip, kaliteli 150 ton kömürün yeterli olduğunu bildirmelerine rağmen bu yıl yine Erzurum'un Oltu İlçesinde AKP'li bir milletvekilinin çıkarıp sattığı kömürden 500 ton gönderilmiştir. Yoksulluk bahane edilerek devlet kaynakları AKP'lilere ve yandaşlarına peşkeş çekilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler