Şehit babası Kürtçe haykırdı: Bu savaş bitsin

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki saldırıda şehit olan 7 askerden Jandarma Er Yakup Mutlu, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde toprağa verildi. Şehit babası yaktığı Kürtçe ağıtta, "Bu savaş artık bitsin" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2009 - 11:36
Abone Ol google-news

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki saldırıda şehit olan 7 askerden Jandarma Er Yakup Mutlu, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde toprağa verildi. Türkçe'yi tam olarak bilmeyen şehit babası Kazım Mutlu, "Başka Yakuplar ölmesin" dedi.

Baba Mutlu, “Bu savaşı durdursunlar, barış istiyoruz. Yarın öbür gün başkasının oğlu da ölse aynıdır, farketmez. Bu Yakup’tur, öbür Yakup da aynıdır. Bunu durdurmak istiyoruz. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin, Baykal'ın oğlu yok onların içinde. Mehmetciğin ne günahı var? Allah kabul etmesin. Ben istiyorum ki kan dökülmesin. Barış ve özgürlük istiyoruz” diye konuştu.


"Bu savaş boş, anlamsız"

Şehit Jardarma Er Cengiz Sarıbaş'ın amcası Salim Sarıbaş ise yaptığı açıklamada, savaşın artık bitmesi gerektiğini söyledi.

Sarıbaş, “Ne olursa olsun, bu savaşın bitmesi lazım. Daha nice Cengizler böyle gider, ölen geri gelmiyor, sadece başsağlığı dilemeleriyle yarın unutuluyor, unutulmasın. Bu vatan için herkes şehit olabilir ama karşımıza bir devlet çıksın, devlet olsun. Bu savaş boş, anlamsız bir savaş. Savaşı yapanlar da kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları" dedi.

 

Şehitlere veda

Öte yandan 3 akerin dün toprağa verilmesinin ardından 4 asker bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. Bugün toprağa verilen şehitlerden biri de Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş'tı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş, İstanbul'da toprağa verildi. Şehit Onbaşı Sarıbaş için, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, annesi Gülyaz Sarıbaş, baba Talip Sarıbaş, ablası Türkan Kayhan, ağabeyi Vural Sarıbaş ile dayısı Fikri Şahin taziyeleri kabul etti.

Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durduğu gözlenen Gülyaz Sarıbaş, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Baba Talip Sarıbaş'ın da törende güçlükle ayakta durduğu görüldü. Fikri Şahin de taziyeleri kabul ettiği sırada fenalaştı.

Kılınan cenaze namazında bir konuşma yapan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, haince yapılan saldırıların kendilerini daha fazla üzdüğünü belirterek, ''Devletimiz, Ordumuz, Emniyetimiz, bunlara fırsat vermeyecektir. Bu hainleri, ölü ya da diri adaletin önüne getireceklerdir. Türk ordusunun ve Türk milletinin başı sağ olsun, şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye konuştu.

Şehit Sarıbaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra askerler tarafından omuza alınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde bu şekilde taşınan cenaze, daha sonra cenaze aracına alınarak Edirnekapı Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.
Törene, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye Değişim Hareketi Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve bazı ilçe belediye başkanları ile çok sayıda yurttaş  katıldı.

Törene katılan yurttaşlardan bazıları çeşitli sloganlar attılar. Şehit Er Cengiz Sarıbaş'ın, acemi birliğini Manisa Kırkağaç'ta yaptığı ve bayramda ailesinin yanına izne geldiği öğrenildi.

Bu arada, Şehit Sarıbaş'ın cenazesi camiye getirildiği sırada, emekli albay olduğunu belirten Gülcemal Karakoç, tabutun başında bir şiir okudu.

Öte yandan, cenaze namazı kılınmadan önce Bahçelievler Alperen Ocakları üyesi bir grup, cami önüne sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Bu grubun camiye girişine güvenlik güçlerince izin verilmedi. Grubun, cenaze namazının ardından tekrar sahil yolundan yürümek istemesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşe devam eden grupla polis ekipleri arasında yaşanan arbedenin ardından sahil yoluna çıkan grup, yolun Sirkeci yönünü trafiğe kapattı.

Sloganlar atarak Sirkeci yönüne doğru yaklaşık bir kilometre yürüyen grubun önü güvenlik güçlerince kesildi. Grup daha sonra dağıldı ve trafik normale döndü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler