İran'daki casus şebekesi iddiaları

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında, İran'ın, Körfez ülkelerinde bulunan bir casus şebekesine sahip olduğu yönündeki iddiayı yalanladı. Körfez ülkelerinini güvenliğinin İran için önemli olduğunun vurgulayan Neccar, iddiaların batılı devletler tarafından temelsizce ortaya atıldığını belirtti.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 07:33
Abone Ol google-news

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, İran'ın, Körfez ülkelerinde bulunan ve bir kriz durumunda bu ülkelerdeki istikrarı bozabilecek bir casus şebekesine sahip olduğu yönündeki iddiayı yalanladı.

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Neccar, düzenlediği basın toplantısında, sürgünde yaşayan İranlı eski diplomat Adil El Asadi'nin bu iddiasının "yalan" olduğunu söyledi.
Bakan Neccar, "bunlar batılı düşman basının yaydığı temelsiz açıklamalar. Körfez ülkelerinin güvenliği, İran'ın güvenliği için çok önemli" dedi.

Adil El Asadi, Dubai Gulf News gazetesine yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları'nın, bu casus hücrelerini 1979'dan itibaren oluşturmaya başladığını ileri sürmüştü.

İranlı Bakan, basın toplantısında ABD'nin İran'a saldırma niyeti bulunmadığını düşündüğünü de söyledi. Neccar, "ABD'nin şu anki durumda, uluslararası, bölgesel ve iç sorunları gözönüne alındığında İran'a saldırı düzenleme niyetinde olduğunu sanmıyorum" dedi. ABD, İran'ın atom bombası imal ettiğinden şüpheleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler