Menderes'in idamının 47. yılı

Eski Başbakan Menderes, Dışişleri Bakanı Zorlu ve Maliye Bakanı Polatkan'ın idamlarının 47. yılında, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Başdanışmanı Aydın Menderes, ''O gün darağacına çekilen milletin iradesi, sevgisi ve ümitleri olmuştur'' dedi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Başdanışmanı Aydın Menderes, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
''O gün darağacına çekilen milletin iradesi, sevgisi ve ümitleri olmuştur. O gün, milletimizin 14 Mayıs 1950'den itibaren eline geçirdiği demokrasi, hürriyet, kalkınma, refah, güçlü ve itibarlı bir devlet olma yolunda bir yükselme çizgisinin kırıldığı andır.
1950-1960 arası DP dönemi bütün tarihimiz içerisinde siyasi amaçla idam sehpalarının kurulmadığı, yargısız infazların yapılmadığı ve faili meçhul cinayetlerin işlenmediği tek bir dönemdir. Ne yazık ki 27 Mayıs, Yassıada mahkemeleri ve idamlardan sonra Türkiye yeniden bir kan denizinin içine düşmüştür. Buna mukabil merhum Adnan Menderes ve tüm DP'nin egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması, mamur bir vatan, müreffeh bir devlet, hür ve kalkınan bir Türkiye idealleri sönmez bir meşale olarak geride kalan 47 yılda olduğu gibi gelecekte de milletimizin yolunu aydınlatacaktır.
Bu vesile ile bugün merhum Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın Anıt Mezarında yapacakları tören dolayısıyla Sayın Süleyman Soylu ve onun şahsında tüm DP'lilere ve 47 yıldır merhum Adnan Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın aziz hatıralarını bütün tazeliğiyle yaşatan büyük ve kadirşinas milletimize teşekkür ediyorum.''


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler