Obama kendini puanladı

ABD Başkanı Barack Obama, katıldığı bir televizyon programında kendini puanladı. Obama, Beyaz Saray'da geçirdiği 11 aya B notunu verdi.

Yayınlanma: 14.12.2009 - 07:25
Abone Ol google-news

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından biri olan ''The Oprah Winfrey Show''a katılan Obama, Beyaz Saray'da geçirdiği 11 ay için kendisine 20 üzerinden 16 anlamına gelen B notunu verdiğini söyledi.

Kendisine en iyi not olan ''A'' yerine ''sağlam bir B ''vermesinin nedenini, ''Franklin Delano Roosevelt'in başkanlık döneminden beri yönetimine en ağır görevlerden birinin miras kalmasıyla'' açıklayan Obama, ''Henüz yerine getirilmemiş görevler yüzünden B . Daha sağlık reformu imzalanmadı. Reform onaylanırsa o zaman 20 üzerinden 19 alabilirim'' dedi.


Obama'nın zor kararı

Obama, CBS televizyon kanalına verdiği mülakatta, Afganistan'da uygulayacağı yeni stratejiyle ilgili kararı 1 Aralık'ta saygın askeri akademi West Point'te ilan ettiği konuşmanın, kendisini en çok zorlayan açıklama olduğunu belirtti.

Bu kararın "genç başkanın aldığı en çetin karar olup olmadığının" sorulması üzerine, ''Kesinlikle'' yanıtını veren Obama, ''Sanırım bu konuşma, yaptığım en heyecanlı konuşmaydı. Çünkü Afganistan'a gönderilecek genç askerlere bakıyordum, belki de aralarından bazıları geri dönmeyecek'' dedi.

Irak ve Afganistan'da hayatını kaybeden askerlerin cenaze törenlerine katılmanın da kendisini derinden etkilediğini söyleyen Obama, ''Bundan daha derin bir his yok. Bir başkomutan olarak iyi kararlar almak gibi çok ciddi bir yükümlülüğüm var'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler