DTP'de dava günü

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu DTP Kadın Meclisi üyesi 23 kişinin, ''suçu ve suçluyu övme'' suçundan yargılanmalarına bugün devam edildi. Tuncel'in duruşmada hazır olmasının gerekip gerekmediği konusunda belirsizlik sürüyor. Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 13:37
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu DTP Kadın Meclisi üyesi 23 kişinin, ''suçu ve suçluyu övme'' suçundan yargılanmalarına bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan katılan olmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Sebahat Tuncel'in duruşmada hazır edilmesi hususunda TBMM Başkanlığı'ndan verilen cevapta, ''başkanlığın, ilgiliyi duruşma gününde hazır bulundurma görevinin bulunmadığının'' bildirildiğini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, hazır olmadığı takdirde zorla getirileceğinin meşruhatını içeren davetiyenin, savunmasını yapması amacıyla sanık Sebahat Tuncel'e çıkarılmasının sağlanmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Şatır, milletvekili Tuncel'in, hakkındaki suçlamanın Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında kaldığını ve Anayasa'nın 83/2. maddesi uyarınca yasama dokunulmazlığı kapsamında bulunmadığını, suç tarihinin milletvekili seçilmeden önceki tarih olduğunu, sanığa duruşma gününü bildirir davetiyenin usulüne uygun tebliğ edilmesine karşın Sebahat Tuncel'in duruşmaya gelmediğini ve mazeret de bildirmediğini anımsattı.

Şatır, ayrıca TBMM Başkanlığı'na yazılan ve Tuncel'in duruşma günü hazır bulundurulması hususunda yazılan müzekkereye de olumsuz cevap verildiğini belirterek, Sebahat Tuncel adına yeniden duruşma gününü bildirir açıklamalı çağrı kağıdı çıkarılmasına, çağrı kağıdında safahattan bahsedilip bu kez de mazeretsiz olarak duruşmaya gelmediği takdirde zorla getirileceği hususunun ihtarına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler