PKK militanları yargılandı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, terör örgütü PKK/Kongra-Gel adına patlayıcı maddeyle eylem yapacakları iddiasıyla yargılanan görme engelli Hediye Aksoy ile diğer 5 sanığın 12 ile 34,5 yıl arasında hapsi istendi. Sanıklar, ''yasa dışı örgüte üye olmak'', ''patlayıcı madde bulundurmak'' ve ''resmi belgede sahtecilik yapmak'' suçlarından yargılandı.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 15:14
Abone Ol google-news

İstanbul'da, terör örgütü PKK/Kongra-Gel adına patlayıcı maddeyle eylem yapacakları iddiasıyla yargılanan görme engelli Hediye Aksoy ile diğer 5 sanığın 12 ile 34,5 yıl arasında hapsi istendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Hediye Aksoy ile Mehmet Faruk Aydın hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan diğer 4 sanık duruşmaya gelmedi.

Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, istihbarat çalışmaları sonucu, terör örgütünün İstanbul'da sansasyonel eylem yapmak üzere ''canlı bombalar'' görevlendirdiğinin öğrenildiğini belirtti.

Mütalaada, bu kapsamda bazı sanıkların takibe alındığı ifade edilerek, bu sanıkların, elinde bomba patlaması sonucu 1996'da gözlerini kaybeden ve daha önce aynı terör örgütünün üyesi olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılarak şartlı tahliye edilen Aksoy ile irtibat kurdukları kaydedildi.

Sanıkların ''vahim'' bir eylem yapabileceklerinin fark edilmesiyle, örgütsel amaç için kiralanan ve Aksoy'un da kaldığı Bağcılar'daki eve 23 Nisan 2007'de operasyon düzenlendiği anlatılan mütalaada, bazı sanıkların gözaltına alındığı bu evde, Irak'ın kuzeyinden getirilen ve canlı bombaya monte edilebilecek özellikte olan 5 kilo 300 gramA-4 tipi plastik patlayıcı ile düzeneğinin ele geçirildiği belirtildi.

Mütalaada, sanıklardan Mehmet Faruk Aydın'ın, ''yasa dışı örgüte üye olmak'', ''patlayıcı madde bulundurmak'' ve ''resmi belgede sahtecilik yapmak'' suçlarından 15 ile 34,5 yıl,Hediye Aksoy, Resul Özalp, Reyhan Boğa, Suat Selçuk ve Ömer Dursun'un ise ''yasa dışı örgüte üye olmak'' ve ''patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından 12 ile 27 yıl arasında hapsi öngörüldü.

Mütalaanın ardından söz alan Hediye Aksoy, eski savunmalarını tekrar ettiğini beyan ederek, ''Özellikle evimde yakalanan bombayla ilgim yoktur. Kör olduğum için kimin koyduğunu bilmiyorum. Bomba olduğundan da haberim yok. Örgütle ilişkim yok. Mağdurum, tahliyemi istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, Aksoy ile Aydın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, savunmaların hazırlanması amacıyla duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler