Yurttan kısa kısa

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen emekli polis tutuklandı. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 18.12.2009 - 09:51
Abone Ol google-news


Kocaeli'nde cinsel taciz iddiası

Karamürsel Belediyesi'nin kurs merkezinde keman dersi veren emekli polis M.Y.(60), öğrencisi 11 yaşındaki A.B'yi elle taciz etti. A.B'nin olayı gören 8 yaşındaki kardeşi C.B, durumu ailesine anlattı. Şikayet üzerine polisin gözaltına aldığı M.Y, ''Küçük yaşta çocuğa cinsel taciz'' suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.


Ekmeği denizden çıkarıyorlar

Muğla'da yaklaşık 10 bin kişinin geçimini balıkçılıkla sağladığı ve yılda yaklaşık 80 bin ton balık yakaladığı bildirildi. Bin 124 kilometre uzunluğunda kıyı bandı ve kıyılarda bulunan yüzlerce koyu ile Muğla ve ilçeleri balıkçılık mesleği için gerekli bütün özellikleri barındırıyor. Muğla'da yaklaşık 10 bin kişi geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Resmi kayıtlara göre bin 465 balıkçı teknesinin bulunduğu Muğla ve ilçelerinde yılda yaklaşık 80 bin ton balık yakalanıyor.Avlanma yasağının olduğu dönemler dışında sürekli denize açılan balıkçılar ve aileleri karadan daha çok denizde ömrünü geçiriyor. Balıkçıların büyük bölümü ilk, orta ve lise tahsilini tamamlamış kişilerden oluşuyor. Üniversite mezunu olan balıkçılar ise ailelerine destek amacıyla zaman zaman balığa çıkıyor.

Gökova Körfezi, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris ve Datça açıklarında avlanan balıkçılar, genellikle geceleri denize açılıyor, sabahın ilk ışıklarıyla da balıkçı barınaklarına dönüyor. Ağlarına balık takabilenler, mutluluklarını birbirleriyle ve aileleriyle paylaşıyor.

Denize açılmadan önce ağlarını özenle temizleyerek hazırlanan balıkçıların avladığı balıklar ise semt pazarlarında yurttaşlara satışa sunuluyor.


İki araç arasında kaldı

Kütahya'da, iki araç arasında sıkışan otopark görevlisi ağır yaralandı. Asım Gündüz Caddesi üzerinde otopark görevlisi olarak çalışan Ahmet D, Kadir D'nin kullandığı 43 DH 091 plakalı otomobil ile park halindeki başka bir araç arasında sıkıştı. Kadir D. idaresindeki otomobil daha sonra park halindeki başka bir araca çarparak durabildi.

Ağır yaralanan Ahmet D, çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Otopark görevlisinin hayati tehlikeyi atlamadığı öğrenildi. Araç sürücüsünün gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler