MHP'li Vural: İçişleri Bakanı başkoordinatör

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifadan vazgeçmelerini "İçişleri Bakanı başkoordinatör. Ayın 13'ünde Ahmet Türk'le görüşüyor. Teröristbaşı 16 Aralık'ta 'Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi' diyor. Rol paylaşımı devam ediyor" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 18.12.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine kapatılan DTP'nin 19 milletvekilinin istifadan vazgeçmesini değerlendirdi.

MHP olarak, eski DTP'lilerin istifa etmeleri halinde evet oyu kullanacaklarını açıkladıklarını söyleyen Vural, bu milletvekillerinin istifa etmemeleri yönünde AKP'nin ise özel bir çabası olduğunu savundu. Vural, şöyle konuştu:
"Teröristbaşı 16 Aralık'ta açıklama yapıyor; bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi, bizler henüz o aşamada değiliz dedi. Sayın İçişleri Bakanı Ahmet Türk'le ne zaman konuştu? Ayın 13'nde. Neyi konuştu, istifalar konusunu. Ayın 16'sında da İmralı'dan irtibatın cevabı geliyor. Aradaki irtibatı görüyor musunuz? İşte bu da kendisine yüklenmiş rolün bir parçasıdır. İçişleri Bakanı Başkoordinatör. Teröristbaşının açıklaması var, rol paylaşımı devam ediyor. Ama bu yapbozun parçalarını yerleştirdiğiniz zaman bu yapbozdan Türkiye'yi bir açılıma mahkum etmek ve bu açılım çerçevesinde Türk milleti tanımından vazgeçilmesini sağlayacak bir süreci birlikte planlamak istiyorlar. Bu Bermuda Şeytan üçgeninde rolleri paylaşanların üstünde senaryoyu kimin yazdığını, aslında bu senaryonun hepimize maliyetinin ne olacağını sorgulamamız gerekiyor."

 

İlgili haberler

CHP'Lİ OKAY'DAN DTP DEĞERLENDİRMESİ

DTP'NİN İSTİFA KARARINA İLK YORUM AKP'DEN

İSTİFADAN VAZGEÇTİLER


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler