"Hedefim 2012"

Samsun'da gerçekleşen Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda erkekler 100 kiloda mücadele eden Feyyaz Yazıcı kendinden yaşça büyük rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Büyükler kategorisnde en genç şampiyonluk ünvanını da elde eden Yazıcı 2012 Londra Olimpiyatları için de ümit verdi.

Yayınlanma: 18.12.2009 - 18:39
Abone Ol google-news

Türkiye Judo Federasyonu'nun 'Altın Çocuğu' Yazıcı asıl hedefinin Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu olduğunu belirterek

"Şimdi önümde Büyükler Avrupa ve Dünya şampiyonası var. Çalışmalarımıza daha yoğun bir şekilde ara vermeden devam ediyoruz. Kulübüm İstanbul Büyükşehir Belediye ve Türkiye Judo Federasyonu sürekli desteğini hissettiriyor. Gerekli ortam yaratılırsa 2012 Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olup, Türk judosunu yeniden dünyaya hatırlatacağım. O günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Judoya başladığı günden bu yana şampiyonluklara doymayan Yazıcı 17 yaşında olmasına karşın Yıldızlar, Ümitler Gençler, 23 yaş altı ve Büyükler kategorisinde de şampiyon olarak bir ilke daha imza attı.

Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'yı örnek aldığını söyleyen genç judocu "Dünyanın her yerinde Türk Bayrağını göndere çektirmek için çalışıyorum. Ailemde bu konuda bana tüm desteğini veriyor. Babam Hasan Yazıcı yurt içi yurt dışı maçlarımda beni yanlız bırakmıyor. Bana bu kadar güvendiği ve inandığı için ona çok teşekkür ediyorum. Judoda en genç olimpiyat şampiyonu olacağım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler