2009'da neleri konuştuk? (Şubat)

THY'ye ait ''Tekirdağ'' adlı yolcu uçağı İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında yere çakıldı. Kazada 9 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi bölgesinde görevlendirilmesi konusunda hükümete yetki verilmesine ilişkin TBMM kararının ardından TCG Giresun Fırkateyni Aden Körfezi'nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris'ten hareket etti.

THY'ye ait ''Tekirdağ'' adlı yolcu uçağı İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanına inişi sırasında yere çakıldı. Kazada 9 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı.

2008 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Çetin Altan'a verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti.

Şubat ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 Şubat:

- ''2008 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle Çetin Altan'a verildi.

- Bolu'da kaybolan, Polonya tescilli ambulans helikopterin enkazı Kıbrıscık yakınında bulundu. Helikopterin kaptan pilotu Andrzej Wojewodzki ile emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ''tanısal amaçlı koroner anjiyografi'' yapıldı.

- Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenme uygulamasını, ''çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline ve çocukların mahremiyetine saygısızlık'' gerekçesiyle kaldırdı.

2 Şubat:

- ÖDP'nin 5. Olağanüstü Kurultayında genel başkanlığa Hayri Kozanoğlu seçildi.

- Gazeteci Nimet Üyken hayatını kaybetti.

5 Şubat:

- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in tutuklanmasına yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

- Ekonomik ve Sosyal Konsey, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Erdoğan, finansal krizin faturasını çalışanların ödememesi için tedbirleri kararlılıkla aldıklarını belirterek, şu ana kadar Türkiye'nin, bu konuda son derece başarılı bir performans izlediğini kaydetti.

6 Şubat:

- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye edildi.

7 Şubat:

- YSK, 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde siyasi partiler, belediyeler, bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na tabi vakıfların seçmenin oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamasını isteyerek, aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Filistin ile ilgili en acil meselenin Gazze'deki tüm ambargo ve kuşatmaların kaldırılması, Filistin halkına yardımların süratli biçimde ulaşması ve Gazze'nin yeniden imarı olduğunu bildirdi.

8 Şubat:

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

- Eski TBMM Başkanlarından Sabit Osman Avcı vefat etti.

10 Şubat:

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Brüksel'de, Türkiye'nin AB sürecine bakışını anlattı; AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştü.

- Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 6 kişi öldü.

- Hava Kuvvetleri Komutanlığının başlattığı soruşturma kapsamında aralarında İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

11 Şubat:

- Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokuluna ait eğitim uçağı, tekerlek takımının açılmasında yaşanan arıza yüzünden hava alanına gövde üzerine indi, olayda yaralanan kimse olmadı.

12 Şubat:

- Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kurum olarak, yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişi ve kurumlarla hiçbir ilişkisinin olamayacağı belirtilerek, ''Yargının kısır tartışmalar içine çekilmesinden çok büyük rahatsızlık duymaktayız. Yargı üzerinde şüpheler yaratılması, Türk adaletine karşı yapılabilecek en büyük kötülüktür'' denildi.

13 Şubat:

- TGS, ATV ve Sabah gazetesinin bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubunun İstanbul ve Ankara'daki iş yerlerinde grev başlattı. 

- Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi bölgesinde görevlendirilmesi için hükümete bir yıl yetki veren Başbakanlık Tezkeresi'nin kabulüne ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ''Susurluk davası'' hükümlüsü ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, ''Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanı ile hiçbir görüşmesinin olmadığını'' bildirdi.

- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' davasında tutuklu yargılanan Sami Hoştan, Abdülmuttalip Tonçer ve Serhan Bolluk'un tahliyesine karar verdi.

15 Şubat:

- Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''Kadın ve Kalkınma'' konulu Türk-Katar çalıştayında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirerek, ''Yeryüzünde hangi annenin kucağı fosfor bombasını ya da bir füzeyi hak eder? Yeryüzünde hangi çocuk gökyüzünden üzerine bomba yağdırılmasını hak eder? Herhalde hiçbiri'' dedi.

16 Şubat:

- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanlığına gönderdiği yazıda, ''Deniz Feneri e.V'' davasına ilişkin dosyanın, Alman makamlarınca CHP MYK Üyesi Ali Kılıç'a verilip verilmediğinin, verilmişse hangi amaçla verildiğinin araştırılmasını istedi. Kılıç ise Almanya'da açılan dava dosyasının bir örneğinin elinde olduğunu ifade ederek, talep gelirse gönderebileceğini söyledi.

17 Şubat:

- Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne Katılmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

- TCG Giresun Fırkateyni Aden Körfezi'nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz'daki deniz üssünden yola çıktı.

- Sanatçı Gazanfer Özcan, kronik akciğer rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayata gözlerini yumdu.

- Kütahya'nın Simav ilçesindeki 5 büyüklüğünde deprem küçük çaplı hasara neden oldu, deprem sırasında kalp krizi geçiren bir kadın öldü.

20 Şubat:


- RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP tarafından gündeme getirilen ''Deniz Feneri e.V Dosyası'' ile ilgili dosyanın ''çakma olduğunu'' ileri sürerek, bazı ''arama motorlarından alınan bilgilerle hazırlandığı bu dosyayı gönderen savcı tarafından açıklandı'' dedi.

- THY'nin Nairobi (Kenya) seferleri başladı.

- Fenerbahçe'nin eski başkanlarından, iş adamı Emin Cankurtaran vefat etti.

- Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin 7'si tutuklu 8 sanık hakkında, 8 yıl 3 ay-42 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

- CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partideki görevlerinden istifa etti.

23 Şubat:

- Bir süre önce kalp krizi geçiren Tokat Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

- Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince düzenlenen ''Yılın Basın Fotoğrafları-2008'' yarışmasında AA foto muhabirleri 6 dalda toplam 9 ödül aldı.

24 Şubat:

- Adalet Bakanı Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davası dosyasının bakanlığa ulaştığını bildirdi.

25 Şubat:


- THY'ye ait Boeing 737-800 tipi ''Tekirdağ'' adlı yolcu uçağı 127 yolcu ve 7 mürettebatıyla İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, Schiphol Havaalanına iniş sırasında yere çakıldı. Kazada, 3'ü pilot, 1'i kabin görevlisi olmak üzere 9 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı.

- Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti.




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler