CHP'den Tatar'ın ailesine ziyaret

CHP'li bazı milletvekilleri intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ın babasının Ankara'daki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 14:31
Abone Ol google-news

Keçiören İncirli'deki baba evine gerçekleşen ziyarette, Deniz Yarbay Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, siyasi partilerin sosyal olaylarda daha etkin olmasını beklediklerini belirterek, ''Desteğinizi daha fazla hissetmek istiyoruz. Bu hukuksuzluğa daha etkili bir muhalefet gerekiyor'' diye konuştu.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, dün Tatar'ın cenazesine gidemediklerini, Genel Başkanları Deniz Baykal'ın talimatıyla, Tatar'ın babasının Keçiören İncirli'deki evine taziye ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Yaşananların ''ibret verici'' olduğunu ifade eden Özdemir, ''Ergenekon iddianamesiyle tutuklanan, hayatlarında yapmadıkları şeyler için tutuklanan insanların cezaevlerinde yatıyor olduklarını hep birlikte görüyoruz'' dedi.

İntihar eden Tatar'ın ''ipe sapa gelmez iddialarla gözaltına alındığını ve serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez gözaltına alınmayı kendine yediremeyerek intihar ettiğini'' ailesinden öğrendiklerini ifade eden Özdemir, ailenin büyük bir acı yaşadığını dile getirdi.
Bir gazetecinin, ''Ailenin konuyla ilgili sorumlu gördüğü kimse var mı, sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna Özdemir, ''Olayları hep birlikte izledik. Milletvekili arkadaşlarımızla bu konuda en kısa sürede İnsan Hakları Komisyonuna müracaat edip bu konuda inceleme yapmak üzere bir alt komisyon kurulmasını talep edeceğiz. Bu olay ve buna benzer geçmişte yaşanmış intihar olaylarının arka yüzünü araştırmak adına bir alt komisyon kurulması talebimiz olacak'' yanıtını verdi.

''Bülent Arınç'a suikast girişimi" iddiası

Bir gazetecinin ''Bülent Arınç'a suikast girişimi iddialarını nasıl değerlendireceksiniz?'' sorusuna Özdemir, ''Bunu ben değerlendirmeyeyim. Doğru olmaz. Burada biz ziyaretimizle ilgili açıklama yapmak durumundayız'' karşılığını verirken, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü araya girerek, şunları söyledi:
''Ben söyleyeyim; safsata, çok net. Sayın Bülent Arınç'ın hakkındaki suikast iddialarıyla ilgili, bunun ipe sapa gelir tarafı yok. Siz bu iki tane subayı alacaksınız, sonra savcı tahliye edecek. Demek ki en ufak bir şüphe dahi yok. Anladığım kadarıyla Berlusconi'nin suratına yumruk atılmasından sonra Berlusconi'nin puanlarının 7 puan yükselmesi, AKP'lileri böyle bir davranışa sürükledi. Benim duyduğum kadarıyla da basına haberi sızdıran galiba Sayın Arınç'ın yakın çevresi.''

Tatar'ın ailesine taziye ziyaretinde CHP milletvekilleri Osman Kaptan, Erol Tınastepe, Zekeriya Akıncı, Ahmet Ersin, Derviş Günday da yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler