'Emeklilere 300 TL ödensin'

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, emekli, dul, yetim, malul ve şehit aylıklarına 1 Ocak 2010 tarihinden itibarin 300 TL artırılmasını öngören kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 24.12.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, yürürlükteki mevzuata göre, emekli, dul ve yetimlere bağlanan gelir ve aylıkların her yılın Ocak ve Temmuz aylarında hedef TÜFE oranı kadar artırıldığı belirtildi.

Emeklilere ülke kalkınmasının sağladığı refahtan pay verilmediği belirtilen gerekçede, "Son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerin de etkisi ile emeklilerin gelir ve aylıkları açlık sınırı rakamlarının altında kalmıştır. Ayrıca emeklilerimizin aylıkları arasında, emekli olunan tarihte yürürlükte olan mevzuatın getirdiği emekli aylığı hesaplama yöntemlerindeki farklılıklar nedeniyle ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Ekonomik kriz konjonktüründe birçok kesim için destekleyici mali tedbir paketleri gündeme alınıp uygulandığı halde, emekli, dul, yetim, malul, şehit ve gazi aylığı alanlar için herhangi bir iyileştirici düzenleme yapılmamıştır" denildi.

Teklif, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren emekli, dul, yetim, malul, şehit aylıklarının 300 TL artırılmasını öngörüyor. Teklife göre, yapılan ek ödeme ilgililere her ay yapılmakta olan asli ödemelerle birlikte herhangi bir vergi kesintisine tabi tutulmaksızın ve aynı anda ödenecek. Asli ödemelere uygulanacak artış oranı bu ek ödemeye net olarak yansıtılacak.

 

EMEKLİYE İYİLEŞTİRME ŞARTLAR EL VERİRSE YAPILACAK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler