Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi CHP'nin Deniz Feneri yolsuzluğunun Türkiye ayağının araştırılması talebini manşetine taşırken, Milliyet, Köksal Toptan'ın Deniz Feneri davasına adı karışan Zahid Akman için yaptığı istifa çağrısını birinci sayfadan verdi. ABD'de başlayan krizin dünyaya yansımaları da Akşam Gazetesi'ne "Dünyayı kurtarma ittifakı" manşetiyle taşındı.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 07:53
Abone Ol google-news

 CUMHURİYET

CHP peşini bırakmıyor

Suç duyurusu hazırlığı Deniz Feneri yolsuzluğunun Türkiye ayağındaki soruşturmanın selameti için RTÜK ve SPK başkanlarının derhal görevden ayrılmasını isteyen CHP'li Kılıçdaroğlu, "Sumen altı edilen raporla ilgili olarak SPK bağlamında suç duyurusunda bulunacağız. Yolsuzluğun hamileri, ele başları Türkiye'de" diye konuştu.

 

HÜRRİYET

Makul çoğunluk harekete geçti

Almanya'da Deniz Feneri davasında 3 Türk'ün Türk bağışçıları dolandırmaktan hapis cezası alması Türkiye'deki makul çoğunluğun vicdanını yaraladı. Herkes Türkiye'deki sorumluların da cezalandırılmasını istiyor.

 

MİLLİYET

Akman'a istifa çağrısı

Köksal Toptan, savcıların Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye bağlantıları için şunları söyledi: "Savcılar süratle harekete geçip olaya el koymalı. Türkiye bu olayı görmezden gelemez. Çünkü bizim din duygularımız kullanıldı, insani değerler kullanıldı, kötü kullanıldı. Bu kötü kullanım da itiraflara dayalı olarak Alman yargısı tarafından hükme bağlandı..." Köksal Toptan, Deniz Feneri e.V. davasına adı karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman için de, "Herkes sorumluluğunun idrakı içinde hareket etsin. Bizim azletme yetkimiz yok" dedi. 

 

RADİKAL

Ergenekon'da beş teğmen de içeride

İstanbul'da, avukat Levent Temiz, oyuncu Nurseli idiz ve Seyhan Soylu ile Ankara'dan yedi sivil sorguda. TSK da altı personelini İstanbul'a gönderdi.

 

TERCÜMAN

Yeni vergi reformu korkuttu

Gelir vergisi Kanun Taslağı, konut alım satımından tarıma, lüks otelde düğünden, tatile kadar birçok yeni yükümlülük getiriyor.

Konut vergisi

Konut değer artışı kazancındaki 5 yıllık sınır 10 yıla çıkarılıyor. Ancak aldığı konutu bir yıl sonra satan daha fazla vergi ödeyecek 10 yıl bekleyen kârlı çıkacak.

Esnaf vergisi

Her ilçede esnaf odaları, Vergi Dairesi başkanlığı ve Defterdarlık temsilcilerinden oluşan özel komisyon kurulacak. Esnafın ödeyeceği vergiyi komisyon belirleyecek.

Lüks harcamalar

Tasarıya göre, lüks otellerde düğün ve tatiller için "Bunları nasıl finanse ettin" diye sorulacak. Geliri düşük görünüp fazla harcayandan açıklama istenecek.

Zirai kazanç

Tarımda vergi yükü ağırlaştırılmadan stopaj uygulaması genişletiliyor. Çiftçinin sattığı ürün karşılığında vergi ödesin, ödemesin makbuz alınması zorunlu kılınıyor.

 

AKŞAM

Dünyayı kurtarma ittifakı

Küresel krize küresel önlem...ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, İsviçre, Avrupa merkez bankaları piyasadaki dolar sıkışıklığını azaltmak için güç birliği yaptı. Geçici döviz takasına giden bankalar, piyasaları dolara boğacak. ABD Merkez Bankası (FED), geçici takas sayesinde piyasalarda 180 milyar dolarlık genişleme olacağını açıkladı. Güçbirliği, ilk meyvesini verdi: ABD vadeli hisse piyasasında ve Avrupa borsalarında yüzde 1'lik artış sağladı.

 

POSTA

'Başbakan Erdoğan'ın ak gömleği lekelendi'

Alman gazeteleri önceki gün sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davasına geniş yer ayırdı. Bild Gazetesi, "Aşağılık vurgunculara hapis. Dava kapanmış değil. Frankfurt savcılığı, Türkiye'de televizyon kuruluşlarının baş denetçisi olan RTÜK'ün başkanı Zahid Akman hakkında soruşturma yürütüyor" yazdı.

Tageszeitung gazetesi "Aydın Doğan, Erdoğan'a karşı bir puan aldı. Artık yardım paralarının AKP'de parti işleri için kullanıldığı tartışılmaz. Rüşvet ve yolsuzlukla mücedele için seçilen Başbakan Erdoğan'ın, ilk kez ak gömleği lekelendi" dedi. Die Zeit gazetesi ise "Devlet çamurda. Erdoğan soruşturma sonucunu beklemek yerine, suçlanan parti arkadaşlarına arka çıktı" ifadesini kullandı.

 

VATAN

Bunu da yaptı

Erdoğan, Almanya Deniz Feneri davasını izleyip Türkiye bağlantılarını ortaya çıkartan, tüm yazdıkları Alman hakimin kararıyla doğrulanan gazeteler için "Satın almayın" kampanyası başlattı.

 

STAR

'Ayşe Teyze'ye Lehman tokadı

ABD'de 613 milyar dolar borçla batan Lehman Brothers Türk tasarrufçuyu da vurdu. Tahvili aldığı bankaya giden bir esnaf "Lehman battı para veremeyiz" cevabını aldı.

 

SABAH

Galatasaray ve Beşiktaş tura yakın

UEFA Kupası'nda Galatasaray İsviçre'de Bellinzona'yı 4-3 yenerek turu kolaylarken, futbol olarak çok ışık vermedi. Beşiktaş ise İstanbul'da Ukrayna temsilcisi Kharkiv'i 1-0 yendi. Kayserispor, evinde Paris Saint Germain'e boyun eğdi. Rövanşlar 2 Ekim'de.

 

YENİ ŞAFAK

Moskova borsası kapalı

ABD'nin 85 milyar dolara AIG'i devletleştirmesi dünya piyasalarını yatıştıramadı. Yüzde 17 değer yitiren Rus borsası dünü de kapalı geçirdi. Kara Pazartesi, BRIC ülkeleri diye anılan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin borsalarında hasara yol açtı.

 

ZAMAN

Ergenekon'da yedinci dalga

Savcının talimatıyla askerî makamlar 5 teğmen ve bir askerî öğrenciyi gözaltına aldı. Polis, 'Kızılelmacı' eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz'i evinden aldı. 28 Şubat'ın sembol isimlerinden Sisi ile oyuncu Nurseli idiz'i de 7. dalga çarptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler