Chevrolet Volt GM'i ikinci yüzyıla taşıyor

General Motors 100. yaşını otomobil sektöründe devrim yaratacak iddialı bir modelin üretim sürümünü tanıtarak kutladı: Chevrolet Volt. Alternatif yakıtlı otomobil segmentinde ses getirecek olan Chevrolet Volt hem elektrikle hem benzinle gidebilen elektrikli yakıt sistemine sahip ve emisyonsuz sürüşe olanak sağlıyor.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 09:37
Abone Ol google-news

Chevrolet Volt’un yuvarlak ve çıkıntısız ön gösterge paneli, konik köşeler ve ızgara havanın kolayca araç etrafında hareket ettirilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış. Arkadaki, keskin köşeler ve spoyler havanın çabuk bir şekilde akmasına ve kaymasına imkan verirken, ön cam ve arka üzerindeki sert eğim türbülansı ve direnci düşürmeye destek olacak şekilde tasarlanmış.

İç mekânda, Volt müşterilerin dört kişilik sedandan bekleyecekleri geniş ve ferah alan, konfor ve güvenlik özelliklerini sunarken, daha önceki Chevrolet sedan modellerinden farklı olarak yeni tasarımlı ve renkli iç mekân, aydınlatma ve döşeme seçenekleri dikkat çekiyor. Bunun yanısıra iki bilgi ekranı ve dokunmatik bilgi, eğlence ve müzik sistemi Volt’un diğer yenilikleri arasında yer alıyor.

Chevrolet Volt, otomobil sektöründe yeni bir dönemi başlatmakta ve Uzun Menzilli Elektrikli Araç veya E-REV olarak bilinen ayrı bir segmentin öncülüğünü yapmaktadır.

Volt, otomobilin her zaman ve her hızda hareket etmesi için elektrik gücünü kullanıyor. 60 kilometre menzile kadar olan seyahatler için, Volt sadece 16-kWh lityum-iyon aküde depolanan elektriği kullanıyor. Akünün enerjisi tükendiği zaman, benzinle çalıştırılan bir motor alternatörü Volt’un elektrikli tahrik ünitesini enerji ile beslemek için elektrik sağlayarak aküyü şarjlı tutuyor. Bu çalışma Volt’un menzilini, aracın aküsü şarj olana kadar ilave birkaç yüz kilometre daha uzatıyor.

Volt şarj için standart 230 volt akım veren ev prizine takılabilir. Aracın akıllı şarj teknolojisi Volt’un aküsünün üç saatten daha kısa bir sürede şarj edilebilmesine imkân veriyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler