Karbonmonoksit zehirlenmeleri

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Gaziantep, Sakarya, Eskişehir, Konya ve Muğla'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ikisi bebek toplam 20 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 02.01.2010 - 10:53
Abone Ol google-news

Seyit Harun Mahallesi Cevher Dudayev Caddesi'nde Fatma (66) ve eşi Ahmet Şirinel'in (60) oğlu, salonunun ortasında annesi ve babasının baygın şekilde yattığını fark etti. Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırılan çiftin, karbonmonoksit gazından zehirlendiği öğrenildi. Fatma Şirinel'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

 

Sakarya

Sakarya'nın Erenler ilçesinde kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen anne, bir aylık bebeği ve kayınvalidesi hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, Merkez Mahalle 1059. Sokak'taki Balıkçı Apartmanı'nda oturan Şirin (24), 1 aylık bebeği Haktan ve kayınvalidesi Münevver Ateş (59), sobadan sızan gazdan etkilendi.

Başka bir odada yatan baba Ömer Ateş, uyandığında eşini, annesini ve bebeğini baygın halde buldu. Münevver ve Şirin Ateş Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 1 aylık bebek ise Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne kaldırıldı.

 

Eskişehir

Eskişehir'de, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen biri bebek 7 kişi tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Eskibağlar Mahallesi Gürbüz Sokak'taki bir evde yaşayan Şeyma Akça (22) ile kardeşi Mustafa Efe Akça (2), kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Akça kardeşler, Yunusemre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ertuğrulgazi Mahallesi Kutlu Sokak'ta, Alihan İncel (11) ile kardeşi Aleyna İncel (10), evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Huzur Mahallesi Cumhur Sokak'taki bir evde yaşayan Serpil Altıntaş (19), karbonmonoksit gazından zehirlendi. Altıntaş, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Emek Mahallesi Yunuslar Sokak'ta, Aynur Doğan (25) ve 1 yaşındaki kızı Nisa Doğan da aynı nedenle rahatsızlandı ve yakınları tarafından kaldırıldıkları Eskişehir Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alındı. Kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen 7 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

 

Muğla

Muğla'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
Orta Mahalle Saburhane Sokak'taki evlerinde Adnan Y. (27 ), Serya Y. (23) ile 2 yaşındaki kızları Hafize Y. yakınları tarafından yarı baygın bulundu. Olay yerine çağrılan 112 Acil ekibince Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan aile fertlerinin, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi. Adnan Y. ve Serya Y'nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Küçük çocuğun ise Muğla Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından, hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle tam donanımlı başka bir hastaneye sevk edileceği bildirildi.

 

Konya

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yaylapınar Mahallesi Ilgaz Sokak'taki evlerinde sobadan sızan gazdan etkilenen Fatma Küçük (81) ile Fatma (33), Kübra (5), Sümeyra (15) ve Saliha Sude Sel (8) ambulanslarla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan beş kişinin de karbonmonoksit gazından zehirlendiği bildirildi.
 

Gaziantep

Gaziantep'te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen hamile kadın, tedavi gördüğü hastanede öldü.

31 Aralıkta Kavaklık Mahallesi'ndeki evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alınan 8 aylık hamile Kıymet Asya (20), hayatını kaybetti. Kadının bebeği de kurtarılamadı.

Kavaklık Mahallesi'nde önceki gün, imam olduğu öğrenilen Erkan Asya, evde 8 aylık hamile eşi Kıymet Asya ile eşinin anneannesi Cemile Eşim'i baygın bulmuş, 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anneanne ölmüş, Kıymet Asya buradaki ilk müdahalenin ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler