Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 84. yılı

Atatürk'ün Ordu'yu gelişinin 84. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, törende yaptığı konuşmada,''Ordulular bugünkü İlkadım Anıtı'nın bulunduğu yerde, Ordu topraklarına ayak basan Mustafa Kemal'i 84 yıl önce sevgi, destek, coşku ve özlemle karşılamışlardı. Bugün de aynı duyguları yaşıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 14:11
Abone Ol google-news

Atatürk'ün Ordu'yu gelişinin 84. yıl dönümü  nedeniyle düzenlenen törende, İlkadım Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Seyit Torun, Atatürk Bulvarı'ndaki törende,''Ordulular bugünkü İlkadım Anıtı'nın bulunduğu yerde, Ordu topraklarına ayak basan Mustafa Kemal'i 84 yıl önce sevgi, destek, coşku ve özlemle karşılamışlardı. Bugün de aynı duyguları yaşıyoruz'' dedi.
Orduluların, Kurtuluş Mücadelesine verdiği desteği anlatan Torun, ''Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarak Büyük Önder'e layık olduğumuzu göstermeliyiz'' diye konuştu.
Tören, geçit resmiyle sona erdi.

Kutlamalar kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde de Atatürk'ün Ordu'ya gelişi ile ilgili resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Törenlere, Vali Ali Kaban ve Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek ile çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler