Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi 'Gümrükte rüşvet' başlığıyla bir anketin sonucunu okuyucularına duyururken, Sözcü gazetesi ise 'Allah bizi kurtarsın' manşetini kullandı ve yurttaşın gelecekten umutsuz olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 07:16
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Gümrükte rüşvet


Resmi raporlara giren anket Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun raporu gümrüklerle ilgili çarpıcı verileri ortaya koydu. Kurulun yaptığı ankete katılanların yüzde 32’si gümrüklerde yolsuzluk ve rüşvetin hiç olmadığını, yüzde 20’si “çok az” ve yüzde 26’sı da “diğer kurumlar kadar” yolsuzluk olduğunu belirtiyor. Yolsuzluk ve rüşvetin “oldukça” ve “çok” yaygın olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 17.
 

 

HÜRRİYET

İtalyan devin Türkiye stajı


Lastik devi Pirelli'nin varislerine Türkiye'de tecrübe kazandırması geleneğe dönüştü. Cirosu 40 milyar Euro'yu aşan şirketin başkan yardımcısı Alberto Pirelli'den sonra oğlu Nicolo da Türkiye'de çalışmaya başladı.

 

MİLLİYET

'Halki'nin şartı Batı Trakya


Erdoğan, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması için çalışma yapıldığını söylerken, Atina'nın da Türk azınlığın sorunlarını çözmesini istedi.
 

 

VATAN

Domuz gribi abartıldı


Harvard Üniversitesi uzmanları, domuz gribinin mevsimsel gripten farkının bulunmadığı, hatta öldürme riskinin daha düşük olduğu sonucuna vardı. Dünya genelindeki 'aşılama kampanyasının da gereksiz olduğu' belirtiliyor.

 

RADİKAL

Biz heyecanımızı yitirmedik AB kendini sorgulamalı

Erdoğan, AB'den gelen halkın şevkini kırıcı açıklamalara rağmen hükümetin heyecanını azaltmadığını söyledi.


AKŞAM

Bergamalı elçi şahinlerin hedefi


İsrail'in Türkiye'ye karşı sertlik yanlısı Dışişleri Bakanı Lieberman, bazı büyükelçilere 'Kendimizi alçaltma dönemi bitti' diye patladı.



SÖZCÜ

Allah bizi kurtarsın


Hükümete öfke kusan vatandaş dertli, çaresiz, isyankar, gelecekten umutsuz...
 

HABERTÜRK

Yine tren kazası yine Bilecik


7 yılda 47 kişinin can verdiği Bilecik'te dün de iki tren çarpıştı.


SABAH

Vicdansız müdire öğrencileri çarptı


Fatih'teki yurtta öğrencilerin ödediği aidatları zimmetine geçiren Müdire Şerife Hançer 310 bin lirayla kayboldu.


POSTA

Demiryolunda skandal


Haydarpaşa-Eskişehir ve Eskişehir-Haydarpaşa seferine yapan yolcu trenleri Bilecik'te kafa kafaya çarpıştı. Olayda makinist Hikmet Koşay öldü, büyük bir faciadan dönüldü.


BİRGÜN

Sağlık çalışanlarına 'tam gün' darbesi


AKP, çalışanların haklarına karşı saldırılarına devam ediyor. Daha önce geri çekmek zorunda kaldığı Tüm Gün Yasası yine gündemde.


TERCÜMAN

Facia sinyali


Bilecik'te iki yolcu treni sinyalizasyon hatası nedeniyle çarpıştı. 700 yolcunun ölümle burun buruna geldiği kazada, bir makinist öldü, 12 kişi de yaralandı.


YENİ ŞAFAK

Kozmik Oda'dan herkes çıkabilir


Terörle mücadele uzmanı Emre Uslu, Arınç'a suikast iddiaları üzerine başlatılan soruşturma hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.


ZAMAN

12 Eylül cuntası, Türkiye'nin hafızasını imha etmiş


Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis'e gelen şikayetleri dijital ortama aktarmak için harekete geçen Dilekçe Komisyonu, vahim bir sonuçla karşılaştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler