'Erdoğan suç işlemiştir'

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir medya kuruluşuna yönelik yaptığı boykot çağrısı ile suç işlemiştir'' dedi. Özyürek, partisinin Mersin il binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP olarak yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceklerini belirtti.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:03
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, bugüne kadar birçok yolsuzluk dosyasını gündeme getirdiklerini, ancak bunların yeterince ilgi görmediğini öne sürdü. Özyürek, Almanya'daki ''Deniz Feneri'' davasının ise bir takım ilişkileri ortaya çıkardığını savundu.

Konuya bazı basın organlarının geniş yer vermesi üzerine Başbakan Erdoğan'la Aydın Doğan arasında tartışmaların yaşandığını dile getiren Özyürek, şunları kaydetti: ''Bazıları bunu Erdoğan-Doğan, bazıları ise kayıkçı kavgası gibi sunmaktadır. Ama işin özü sistematik büyük bir yolsuzluğun perdelenmesi, gizlenmesi olayıdır. Medyaya yapılan baskının özü de basın özgürlüğünü ortadan kaldırmaktır. Gazetelerin patronu şu veya bu olur. 'Görevini yapıyor mu yapmıyor mu?' bakmak lazım. Geriye dönük Doğan grubunun yazdıklarına bakılırsa AK Parti'ye verilen yer, düzülen övgüler anlatmakla bitmez. Ama CHP'nin pek çok eylemi, açıklaması görmezlikten gelinmiştir. Aslında burada sorgulanması gereken, daha önce bu tip yolsuzlukların niçin hak ettiği şekilde anlatılmadığıdır?'' Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın çıkan haberler üzerine bir medya kuruluşuna yönelik boykot çağrısı yaptığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: ''Bir Başbakan boykot çağrısında bulunabilir mi? Boykot çağrısı yapılan gruptaki gazeteler birer şirkettir. Bunların bir kısmı da halka açıktır. Vatandaşlar Hürriyet'ten Milliyet'ten hisse senedi almışlardır. Başbakan yaptığı çağrı ile bu şirketleri zarara uğratmakta ve suç işlemektedir. Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre bu suçun ciddi cezası vardır. Bunun hesabının Başbakan'dan sorulması lazım. Bu pozitif hukuk açısından ciddi bir meseledir. Demokrasilerde ve hukuk devletinde böyle bir şey olmaz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler