KDV oranlarında değişiklik

Bakanlar Kurulu'nun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararıyla KDV oranlarında değişikliğe gidildi. Diş fırçası, kontak lens ve gözlük camlarında katma değer vergisi oranı yüzde 18'den 8'e düşürülürken, ''biracılık ve damıtık içki sanayinin posa ve artıkları''nda bu oran yüzde 8'den yüzde 18'e çıkarıldı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 12:40
Abone Ol google-news

Diş fırçası, kontak lens ve gözlük camlarında katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den 8'e düşürüldü. Bakanlar Kurulunun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararıyla KDV oranlarında değişikliğe gidildi.

Buna göre, diş fırçası, yalnız görme kusurunun giderilmesine mahsus olan kontak lens, camdan gözlük camları ve diğer maddelerden gözlük camları ile çerçevesi kıymetli metallerden veya kıymetli metallerle kaplama metallerden olanlar hariç gözlüklere veya benzeri eşyaya ait çerçeveler ile bunların aksam ve parçaları, optik tarzda işlenmiş camlı olanlar ve diğerlerinde KDV yüzde 8 oranında uygulanacak.

Bu arada ''nişastacılık artıkları ve benzeri artıklar'' ile ''biracılık ve damıtık içki sanayinin posa ve artıkları''nda KDV oranı yüzde 8'den yüzde 18'e çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler