Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a yanıt

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında "söz düellosu" devam ediyor.

Yayınlanma: 13.01.2010 - 09:41
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın "düello" yanıtına, "dengim değil" sözlerine yanıt verdi.  Arınç'tan, beklediği açıklamanın dün parlamento muhabirlerini ziyaret ettiği sırada verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Arınç'ta ciddi bir zemin kayması var" dedi. Kılıçdaroğlu, "O cesur sözünü budaktan esirgemediğini söyleyen Arınç gitmiş, yerine Uygurca tartışmaktan çekinen, ürken denge -sıklet hesaplarının arkasına saklanan bir Arınç gelmiş" diye konuştu.

Arınç'ın, tartışmaktan korkup korkmadığını bilmediğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Kendisine şunu sormak istiyorum. Madem ben sizin denginiz değilim. O halde bana niçin soru sorup yanıt bekliyorsunuz? Soru sorarken denginiz oluyorum da, uygarca karşılıklı konuşmaya sıra gelince mi denginiz olmuyorum" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın daha önce "düello" yanıtını "Niçin olmasın" şeklinde yaptığını ancak, partisinin MKYK toplantısından sonra fikir değiştirdiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın kendisinin tartışma programına partisinin MKYK toplantısından önce verdiği "niçin olmasın" açıklamalarının MKYK toplantısından sonra değiştiğini öne sürerek şöyle dedi: "Sayın Arınç, MKYK toplantısından bir gün önce konuştu. Anlatımları daha önce söyledi 'çok güzel çok geniş, onunda seveceği cevaplar vereceğim' açıklamasına hiçte uygun değildi. Acaba benimle Uygarca tartışmaktan kaçınma nedeni, kendisinin mi, yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK'sının mı kararıydı? Siyasal yaşamımda en ürktüğüm kişiler, iki yüzlü politika izlemeyi ilke edinenlerdir. Bunların söylemleri ile eylemleri taban tabana zıttır. Bu kişilerle tartışmanın zorluğunu biliyorum. Bunun bilincindeyim. Sayın Bülent Arınç da, söylemleri ile eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında gelmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler