Pakistan'daki saldırıda El Kaide şüphesi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın en büyük otellerinden birinin önünde dün akşam üzeri bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 53 kişinin yaşamını kaybettiği, 200 kişinin de yaralı olduğu bildirildi. Polis, otelin yıkılabileceğini açıklarken; arama ve kurtarma ekipleri, 6 katlı otele saldırıdan yaklaşık 13 saat sonra bu sabah girebildi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 09:31
Abone Ol google-news

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da dün akşam Marriott oteline düzenlenen intihar saldırısında, 53 kişinin yaşamını yitirdiği, 271 kişinin de yaralı olduğu açıklandı. Patlamada ölenler arasında Çek Cumhuriyeti'nin İslamabad Büyükelçisi Ivo Zdarek'in de bulunduğu belirtildi.

Saldırıyı soruşturan Pakistanlı savcı, saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, bunun El Kaide örgütünün izlerini taşıdığını bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen savcı, 500 kilodan fazla patlayıcının kullanıldığı saldırının El Kaide işaretini taşıdığını belirterek, "Bu saldırı açıkça El Kaide tarzı bir saldırı ve geçen martta Lahor'da Federal Soruşturma Ajansına (FIA) yönelik saldırıya benziyor" dedi.

Saldırının, ABD'nin, Taliban ve El Kaide militanlarına karşı Afganistan'dan Pakistan topraklarına operasyon düzenlenmek için harekete geçmesinin ardından düzenlenmesi dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler