"Aday kentlere Trabzon da alınsın"

CHP Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin ev sahipliği için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alan aday kentler arasında Trabzon'un da yer alması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 11:58
Abone Ol google-news

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, ev sahipliğine aday olan şehirlerin, ülkenin belirli bir bölgesinde toplanmasının üzüntü verici bir durum olduğunu kaydetti.

Trabzon'un yüzyıllardır medeniyetin beşiği olmuş, spora gönül vermiş ve Trabzonspor ile başarılara imza atmış bir futbol şehri olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, ''Bilindiği gibi Trabzonspor'un başarılarının ortaya çıkmasından sonra Türkiye'de 'üç büyükler' kavramı 'dört büyükler' olarak değişmiştir. Dört büyüklerden üçünün şehri İstanbul'un şampiyonaya dahil edilmesi ne kadar olağan ise, Trabzonspor'un kenti Trabzon'un dahil edilmemesi o kadar olağan dışıdır. UEFA'nın bir kısım kriterleri, bazı şehirlerde olduğu gibi Trabzon açısından da zaman içerisinde karşılanabilecek kriterlerdir'' diye konuştu.

Trabzon'un aday kentler arasında yer alması konusunda tekrar bir değerlendirme yapılabileceğini belirten M.Akif Hamzaçebi, açıklamasını şöyle tamamladı:
''Önümüzdeki süreçte adı geçen şehirlerin eksiklerinin tamamlanmasına yönelik çalışmaların olacağı yönündeki açıklamalar, henüz sürecin bitmediğini, değerlendirmenin tekrar yapılabileceğini göstermektedir. Bu nedenle Futbol Federasyonu'nu konuyu yeniden değerlendirerek, Trabzon'u aday kentler listesine almaya davet ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler