'Tüm sağlık çalışanlarına iyileştirme yapılacak'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, ''Tam gün yasa tasarısıyla hekimler ve diş tabipleri gibi, diğer sağlık personeli için de iyileştirme yapılacağını'' söyledi.

Yayınlanma: 16.01.2010 - 10:17
Abone Ol google-news

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, ''Tam gün yasa tasarısının yürürlüğe girmesiyle hekimler ve diş tabipleri gibi diğer sağlık personeli için de iyileştirme yapılacağını'' belirtti.

Muayenehane açarak hizmet veren bir sektöre, ''Muayenehanenizi kapatın, karşılığında ben size döner sermaye ya da başka bir yolla bu ödemeyi yapayım'' denildiğini ifade eden Erdöl, ''Muayenehanesi olanlar, doktorlar ve diş hekimleri. Tam güne geçerken bu hekimler işlerinden ediliyor. Bunun karşılığında onlara belli ücret verilecek. Ancak diğer personel de mağdur edilmesin diye, onlara da hekimler kadar olmasa da ek ödeme yapılacak'' dedi.

Diğer sağlık personelinin ücretindeki iyileştirmenin ne kadar olacağının sorulması üzerine Erdöl, şunları kaydetti: ''Siz, az nöbet tutuyorsanız az ücret alacaksınız, çok nöbet tutuyorsanız çok ücret alacaksınız. Alınacak ücret; yapılan hizmet karşılığına, bulunduğu hastaneye döner sermayeye göre değişebilecek. Yoksa az çalışanla çok çalışanı nasıl ayırt edebileceksiniz? Mevcut uygulamaya göre, bir üniversitedeki öğretim üyesi part-time çalışıyor, öğlene kadar çalışıyor ve hastanesinde özel muayene yaparak ücret alıyor. Bu yasal... Gayriresmi bir şey yok. Siz, o kişiden bu hakkını alıyorsunuz, bunun karşılığında da başka bir şey veriyorsunuz. Ama siz bunu laboranttan, hemşireden almıyorsunuz, hekim ve diş hekiminden alıyorsunuz. Tasarının mantığı bunun üzerine kurulu.'' Temel kanun olarak TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve toplam 19 maddeden oluşan tasarının 1. bölümünde yer alan 8 maddesi kabul edilmişti. Tasarının kalan maddeleri gelecek hafta ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler