Marsel İlhan'dan büyük başarı

Türk tenisçi Marsel İlhan, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndaki ilk tur müsabakasında, 2002 yılının 4 numarası Sebastien Grosjean'ı 3-0 yenerek, büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma: 19.01.2010 - 07:55
Abone Ol google-news

Marsel İlhan, 7 numaralı kortta oynanan müsabakanın ilk setini, 5-4 öndeyken yağmur nedeniyle verilen aradan sonra 6-4 almayı başardı. 56 dakika süren bu sette İlhan, rakibinin 2 ''ace''ine (rakibin müdahale edemediği servis sayısı) tek ''ace'' ile cevap verdi. İlhan, 3 kez elde ettiği servis kırma şansını bir kez kullanırken, Grosjean bu şansı 2 kez yakalamasına rağmen ilk seti servis kıramadan tamamladı.

Müsabaka, İlhan ikinci sette 4-2 öndeyken yağmur nedeniyle bugüne ertelendi ve dünkü başarılı performansını bugün de devam ettiren Türk tenisçi, 62 dakika süren bu seti 6-3 kazandı.
İlhan bu sette, rakibinin iki ''ace" ine karşılık veremezken, ilk servislerdeki yüzde 79'luk başarı yüzdesiyle galip gelmeyi başardı.

Üçüncü set çok daha çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. İlk iki sete rağmen daha kısa süren ve 41 dakikada tamamlanan son sette İlhan, rakibinin maça tutunma çabalarını sonuçsuz bıraktı ve bu seti 7-5 kazandı. Birer çift hata yapılan bu sette, her iki raket de yüzde 67'lik ilk servis yüzdesiyle oynadı.

Geçen yıl Amerika Açık'ta da ikinci tura kalan Türk tenisçi, bu turnuvada 2002 yılının 4 numarasını saf dışı bırakarak, başarısını perçinledi. İlhan, ikinci turda 11 numaralı seribaşı Şilili Fernando Gonzales ile karşılaşacak.

1996 yılında profesyonel olan ve 1997'den bu yana hemen hemen tüm Grand Slam turnuvalarına katılan Grosjean, 2002 yılında dünya klasmanında 4. sıraya kadar yükselmişti. Grand Slam'lerde yarı finalden ileriye geçemeyen Grosjean, tenis kariyerinde 8 milyon dolardan fazla para kazandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler