AKP'li başkana yolsuzluk suçlaması

Aliağa Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Şafi Teymur, kendi partisinden olan Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı kayıt dışı para toplamak ve ihale yolsuzluğu yapmakla suçladı. Teymur, kendisine komplo kurulduğunu ve şantaj yapıldığı iddialarını ortaya atan Tansu Kaya'nın "kirli" işlerini örtmeye çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 17:50
Abone Ol google-news

Tansu Kaya'nın kayıt dışı para topladığı ve ihale yolsuzluğu yaptığı ileri sürüldü. Aliağa Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Şafi Teymur, Kaya'nın "kirli" işlerini örtmeye çalıştığını söyledi.
 
Kaya, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla aralarında bir belediye meclis üyesinin de bulundğu kişiler tarafından kendisine komplo kurulduğunu ve şantaj yapıldığını öne sürmüştü. Bu iddialara yazılı açıklamayla yanıt veren Teymur, 2006 yılında denetleme komisyonuna başkanlık yaptığını kaydederek, şu bilgileri verdi:
 
"Denetleme komisyonunda 40 cilt hizmet takip fişi, yani takriben bin 600 sayfanın kayıp olduğunu gördük. Geriye kalan fişlerle de para toplandığını ve bu paraların kimde olduğunu araştırdık, rapor ettik. Toplanan bir kısım paraların da kayıtlara geçmediği, kayıt dışı olduğu ve bu paraların Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Güngör'de olduğunu tespit ettik. Ben de birçok kez kayıp ciltlerle ilgili gerekli işlemin yapılması gereğini dile getirdim. Ancak başkan bizi duymazlıktan geldi. Başkan bir meclis toplantısında tüm meclis üyeleri ve katılımcıların huzurunda 'Bakın kayıp fişleri bulduk burada' diyerek masanın üstündeki siyah bir poşet gösterdi ve bu ifadesi meclis tutanaklarına geçti. Ne var ki 2007 yılı denetleme komisyonu raporunda kayıp 40 cildin bulunamadığı bir kez daha ortaya çıkarken, Başkan Tansu Kaya'nın tüm kamuoyuna yalan söylediği komisyonda da ispatlandı ve kayıtlara geçti. Konuyla ilgili bilgi edinme yasası çerçevesinde vermiş olduğum dilekçeme cevap da alamadım."
 
AKP'li başkan Kaya'nın ihale yolsuzluklarına ve başka kirli işlere de karıştığını iler isüren Şafi Teymur, bu nedenle Kaya'yla birlikte hareket ettiğini ileri sürdüğü bir belediye şirketi müdürünün de apar topar evini boşaltarak ilçeyi terk ettiğini kaydetti. Kaya'nın kendisine komplo kurduğunu iddia ettiği kişiyi tehdit ettiğine yönelik de Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'na verilen bir şikayet dilekçesi bulunduğunu öne süren Teymur, "Bu kişi, Başkan Kaya'nın kendisini telefonla arayıp tehdit ettiğini ve can güvenliği olmadığını savunarak savcılığa dilekçe vermiştir"dedi.

Teymur, "Kaya'nın komplo kurduğunu iddia ettiği kişiyi bizim yönlendirdiğimiz yönündeki ifadeleri de iftiradır. Her şey, bir takım ehil olmayan, proje üretemeyen başkan danışmanları, başkan yardımcıları ve belediye şirket müdürünün görevden alınması için belediye meclisine soru önergesi vermemle başladı. Vermiş olduğum önerge gündeme alınmamıştı. Ancak o günden itibaren şahsıma karşı edep, ahlak ve vicdan dışı fütursuzca saldırılar başladı. Başkan Kaya panik halinde ve suçüstü yakalanmıştır, alnına sürülmüş, silinmesi mümkün olmayan kara bir leke vardır" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler