Irak yine kan gölü

Irak'ta bugün düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 8, yaralı sayısının da 100 civarında olduğu açıklandı. Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük ve Musul'da polis karakollarını hedef alan intihar saldırıları düzenlendiğini, Musul'daki saldırıda bir polisle bir sivilin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildirdiler.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 18:11
Abone Ol google-news

Musul'daki saldırıda yaralananlardan 15'inin polis olduğunu belirten güvenlik kaynakları, Kerkük'te yine polis karakoluna düzenlenen saldırıda ise 2 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını kaydettiler.

Aynı kaynaklar, başkent Bağdat'ta Irak İçişleri Bakanlığı'nın kriminal soruşturma dairesinin üst düzey yetkilisi Tuğgeneral Adil Abbas'ın kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğünü, sürücüsünün aynı saldırıda yaralandığını belirtirlerken, yine Bağdat'ta Irak Maliye Bakanlığı'nda çalışan Hasan Ridha'nın da kimliği belirsiz kişilerce öldürülmek istendiğini, aracının altına bomba yerleştirilen Ridha'nın saldırıdan yaralı kurtulduğunu ifade ettiler.

Diyala bölgesinde de bombalı saldırıda 3 sivilin öldüğü, 6 sivilin yaralandığını belirten kaynaklar, Bağdat'ta Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda da 3'ü Iraklı asker 7 kişinin yaralandığını söylediler.

Güvenlik kaynakları, başkentin kuzeyinde düzenlenen benzer bir saldırıda ise 1'i polis 5 kişinin yaralandığını açıkladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler