Paksüt'ün izlendiği iddiası: 3 polise hapis istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün izlendiği iddialarıyla ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında görevli 3 polis memuru hakkında iddianame hazırladı.

Yayınlanma: 29.01.2010 - 13:03
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak'ın hazırladığı iddianamede, 13 Mayıs 2008'de, Osman Paksüt ve eşinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na ait bir araç ile dinlenip izlendiğine ilişkin haberler üzerine resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, soruşturma sonucu delil elde edilememesi üzerine kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirilerek, şikayetçinin bu karara itirazını değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ise takipsizlik kararının kaldırılmasını kararlaştırdığı anımsatıldı.

Olay günü, Osman Paksüt'ün, öğle saatlerinde, Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübünde bulunduğu, eşi Ferda Paksüt'ün de eşiyle öğle yemeği için aynı dakikalarda kulübe geldiği ifade edilen iddianamede, aynı dakikalarda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ait Ford marka aracın da kulübün önüne geldiği ifade edildi.

İddianamede, Ferda Paksüt ile araçtaki sivil polis memuru arasında park yeri hususunda kısa bir diyalog yaşandığı, Ferda Paksüt'ün aracını kulübün önüne, diğer aracın ise yoluna devam edip, ileriden "U" dönüşü yaparak, kulübün karşısındaki iş merkezinin önüne park ettiği de kaydedildi.

Tanık Ferda Paksüt'ün, belli bir süreden beri izlendiklerine dair kanaati sebebiyle, kulübe girdiğinde eşine 'geldiler' yazılı not gönderdiği, bunun üzerine şikayetçinin belirtilen sivil plakalı polis aracının yanına geldiği ifade edilen iddianamede "Burada şikayetçi ve eşi ile sivil polis memurları arasında izlenme, takip edilme hususunda ayrıntıları dosyada mevcut diyalogların yaşandığı, şikayetçi ve eşinin Karum İş Merkezi önündeki 06 MNM .. plakalı araçtaki görevlilerin kendilerini izlediklerini iddia ettikleri tespit edilmiştir" denildi.

Öte yandan, iddianamede, şüphelilerin, iddiaları reddettikleri ve benzer savunma yaptıkları bildirildi. şüphelilerin, "olay günü iş merkezi önüne, akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili bir bilgi kaynağından, operasyonel bilgiler almak için gittiklerini, Osman ve Ferda Paksüt'ü izlemediklerini" anlattıkları belirtilen iddianamede, şüphelilerin, "izleme amacıyla olay yerinde bulunmaları halinde, izledikleri kişilerle diyalog kuracak ve onlarca fark edilecek kadar kendilerine yaklaşmalarının mümkün olmadığını" ifade ettikleri kaydedildi.

İddianamede, "atılı suçun işlendiği hususunda yeterli delil elde edilemediğine dair Başsavcılıkça daha önce kanaat belirtilmişse de Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 30 Aralık 2009 tarihli kararının kesin nitelikte olması sebebiyle kamu davası açıldığı" belirtilerek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında görevli polisler G.A., N.S. ve A.T'nin "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep edildi.

İddianamenin mahkemece kabul etmesi durumunda şüpheliler, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler