Aslan payı AKP'lilere

Maliye Bakanlığı tarafından belediyelere gönderilen hibe yardımının miktarı şaşkınlık yarattı.

Yayınlanma: 30.01.2010 - 07:42
Abone Ol google-news

Sinop’ta bin nüfuslu AKP’li belde belediyesine 100 bin TL hibe yardımı gönderilirken, nüfusları 7 ile 12 bin arası değişen CHP ve MHP’li ilçe belediyelerine 20’şer bin TL, nüfusu 40 bin olan Sinop Belediyesi’ne ise 60 bin lira hibe verilmesi tepkilere neden oldu. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, “İşte ayrımcılık ve bölücülük tam anlamı ile budur” dedi.

Geçen günlerde Maliye Bakanlığı tarafından yurt genelinde belediyelere dağıtılan hibe yardımında aslan payı AKP’li belediyelere verildi. Nüfus oranları veya belediyelerin gereksinimleri yardımlar yerine belediyelerin partilerine göre yapıldı.

‘Partinin adı adalet ama kendisi adaletten yoksun’

Konuyu Meclis’e taşıyacağını ifade eden CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, “Bunlar geçen yılın bütçe artığı paralardır. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunlar gibi davranmamıştır. Adı adalet, kendisi adaletten yoksun olan AKP iktidarı, devlet adabından yoksun oluşunu da bu tavrı ile açıkça göstermiştir” diye konuştu.

Altay, Sinop’ta AKP’li belediyelere 100’er bin, CHP ve MHP’li belediyelere 20’şer bin lira yardım gönderilmesinin bölücülük olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler