DSP'den başbakan'a empati önergesi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’a, kendisini muhalefetin yerine koyabilseydi, AKP hükümetini nasıl eleştireceğini, Deniz Feneri davası ve davanın Türkiye yansımalarını nasıl değerlendireceğini, Ergenekon davasına bakış açısının nasıl olacağını sordu.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 07:52
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, gerçek demokratların “Empati yapmayan demokrat olamaz” dediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’a “Siz de empati yapmayı ve bu bağlamda kendinizi muhalefetin yerine koymayı hiç düşündünüz mü?” diye soran Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Kendinizi muhalefetin yerine koyabilseydiniz, bugün ne yapardınız? Örneğin bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti’ni nasıl eleştirirdiniz?

-Yine örneğin muhalefette olsaydınız, Almanya’daki Deniz Feneri e. V derneği davasını ve bu davanın Türkiye’ye yansımalarını nasıl değerlendirirdiniz?

-Yine örneğin muhalefette olsaydınız, adına Ergenekon denilen soruşturmaya / davaya bakış açınız nasıl olurdu?

-İftar vaktinde evine gitme telaşı içindeyken yolda polisler tarafından aracı durdurulan vatandaşlardan biri olsaydınız; vatandaşı yolda bekleten başbakan da bir başkası olsaydı; nasıl tepki gösterirdiniz?

-Araçlarının kornasını çalarak sizi protesto eden vatandaşlara, ‘avrupa ülkelerinde böyle bir şey yok’ diye tepki göstermek yerine, ‘kusura bakmasınlar. Özür dilerim’ diye bir mesaj göndererek onların gönüllerini almayı tercih etseydiniz daha şık olmaz mıydı?

-Bugün büyük bir küresel kriz yaşanıyor. Muhalefette olsaydınız bu krize karşı hükümete hangi önlemleri almayı tavsiye ederdiniz?

-Sürekli muhalefetten yakındığınıza göre artık iktidar olmaktan bıkma noktasına mı geldiniz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler