Anadol, Ergenekon'u sordu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon davasıyla ilgili bilgilerin basına sistemli bir şekilde sızdırıldığının altını çizerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgileri basına sızdırdığından şüphelenilen kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı belirtilen soruşturmanın sonucunu sordu.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 10:02
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgileri basına sızdırdığından şüphelenilen kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı belirtilen soruşturmanın sonucunu sordu.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 1 yılı aşkın süredir devam eden ‘Ergenekon soruşturması’ ve ardından açılan dava hakkında yayın yasağı ve gizlilik kararı bulunduğunu, ancak bu yayın yasağına rağmen uzun zamandır bilgilerin basına sistemli bir şekilde sızdırıldığını söyledi.

Anadol, 25 Mart 2008’de bilgileri sızdıran görevlilerin kimler olduğunu sorduğunu ve İçişleri Bakanı’nın “sözkonusu soruşturmayla ilgili olarak gizliliği ihlal edecek veya soruşturma makamlarını etkileyecek mahiyetteki yayınlar nedeniyle yapılan suç duyurularına istinaden gerekli işlerler, cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yürütülmektedir. 2008’in ilk 3 ayında bu bağlamda 472 suç duyurusu işleminin yapıldığı anlaşılmıştır” yanıtını verdiğini bildirdi.

 

Bilgiler, basına sızdırılıyor

3 Temmuz 2008 tarihinde İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle yeni bir soru önergesi verdiğini ve “basına bilgi sızdıranların tespit edilmesine yönelik çalışma yapılıp yapılmadığı”nı öğrenmek istediğini kaydeden Anadol, “geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasında yaşanan ‘son dalga’ gözaltına almaların ardından önceki süreçlerde yaşandığına benzer bir şekilde tutukluların ve sanıkların ifadeleri basına sızdırılmış ve gazetelerin haberlerine konu olmuştur” dedi. Anadol, Erdoğan’a şu sorularını yöneltti:

“Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bilgileri basına sızdırdığından şüphelenilen kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığını belirttiğiniz soruşturmanın sonucu ne olmuştur? Basına sızan bilgilerin sorumlularının tespiti için İçişleri Bakanlığı bünyesinde de bir idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Ergenekon soruşturmasının başlangıcından itibaren, gizlilik kararı çiğnenerek basına bilgi sızdığı tespit edildiği için hakkında işlem yapılan görevliler var mı? Basına sızan bilgiler nedeniyle soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz ve diğer savcılar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na suç duyurusunda bulundunuz mu?”
 

Yağız da soru önergesi verdi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Başbakan Erdoğan'a ''Muhalefette olsaydınız Almanya'daki Deniz Feneri e.V derneği davasını ve bu davanın Türkiye'ye yansımalarını nasıl değerlendirirdiniz?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler