Finlandiya'da okula saldırı

Finlandiya'nın kuzeybatısındaki Kauhajoki şehrinde bir meslek okulunda ateş açıldığı öğrenildi. Kauhajoki şehri Belediye Başkanı Antti Rantakokko, saldırı sırasında okulda bulunan yaklaşık 200 kişiden 10'unun hayatını kaybettiğini ve bir çok yaralı olduğunu bildirdi. Saldırıyı yapan 20 yaşında erkek öğrencinin kendini vurduğu ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 10:48
Abone Ol google-news

Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan polisler, yetişkinlerin gittiği okuldaki saldırıyı düzenleyen kişinin 20 yaşlarında bir erkek öğrenci olduğunu kaydetti. Polis, saldırganın saldırıdan sonra kendini vurduğunu ve yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirdi.

Konula ilgili açıklama yapan, Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, Kauhajoki'deki okul saldırısını düzenleyen saldırganın, okulun, 1986 doğumlu öğrencisi olduğunu bildirdi.

Vanhanen, gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir gün yaşadıklarını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Başbakan yarını yas ilan ederek, tüm bayrakların yarıya indirileceğini kaydetti.

Finlandiya İçişleri Bakanı Anne Holmlund da yaptığı açıklamada, 10 kişiyi öldüren saldırganın, saldırıdan bir gün önce polis tarafından, sorgulandığını ve serbest bırakıldığını bildirdi.

Anne Holmlund, saldırganın, YouTube internet sitesinde silahla ateş ederken çekilen görüntülerinin yayımlandığı video kaydı için sorgulandığını, ancak polisin elinde yasal bir neden olmadığı için bu kişiyi serbest bıraktığını kaydetti.

Bakan, saldırıda 22 kalibrelik silah kullanan saldırganın silahın ruhsatını geçen ay aldığını bildirdi.
 

Geçen yıl da okul saldırısı düzenlenmişti

Finlandiya medyası, YouTube sitesinde ateş eden bir kişinin video görüntüleriyle Kauhajoki'deki okul saldırı arasında bağlantı olabileceğiniöne sürdü. YouTube'daki video görüntülerinden birinde deri ceketli genç bir erkek, bir atış poligonunda elindeki silahla arka arkaya ateş ederken görülüyor.

Okuldaki saldırıdan 5 gün önce sitede yayımlanan bu kayıtta, görüntülerin çekildiği yerin Kauhajokiu olduğu belirtiliyor ve "Hayat bir savaş ve acı. Savaşını tek başına vereceksin" mesajına yer veriliyor.Bu videoyu siteye gönderen kişi ise kendini "22 yaşında Bay Saari" olarak tanıtıyor. Bu kişinin aynı siteye son 3 haftada silahla ateş ederken çekilmiş 3 video kaydı daha gönderdiği belirtiliyor.Bu kişinin en beğendiği video kayıtları arasında, 1999'da ABD'nin Colorado eyaletindeki okul saldırısı yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler