'Siyaset-medya-ticaret ilişkileri saydamlaştırılmalı'

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, bir MHP'linin bir Türk parlamenterin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı seçilmesine karşı olmasının veya katkıda bulunmamasının mümkün olamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 02.02.2010 - 14:36
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı.
MHP'li Uzunırmak, Türk milli takım teknik direktörlerinin yerli olmasına ilişkin gündemdışı söz aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup konuşmasında, bir soru önergesini gündeme getirdiğini hatırlatan Uzunırmak, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu AKPM Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Avrupa Komisyonundaki adaylık sürecinde Demokratlar Grubu'ndaki MHP'nin 4 milletvekilinin verdiği oylar sayesinde AKP'li Çavuşoğlu'nun oy çokluğun ile aday gösterildiğini belirten Uzunırmak, ''Başbakan'ın böyle bir başarıyı sadece AKP'nin başarısı olarak göstermesi, daha sonraki yapılacak işbirliklerine ne kadar katkıda bulunur. Bir MHP'linin, bir Türk parlamenterin AKPM Başkanı seçilmesine karşı olması, katkıda bulunmaması mümkün değildir. Bu başarı, Türkiye'nin başarısıdır, Türk parlamenterlerin başarısıdır. Hepsini tebrik ediyorum'' diye konuştu. Uzunırmak, Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi teknik direktörleri örnek göstererek milli takımların başına Türk teknik adamların getirilmesini önerdi.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Eczacılar Birliği'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla gündemdışı söz aldı. Domaç, eczacıların ülke sağlığını korumak, kollamak ve ülke sağlığına hizmet etme sorumluluğu taşıdığını belirterek, ilaç alım protokolünün olumlu sonuçlanacağını umduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu da siyasi etik konusunda gündemdışı söz aldı. Bu konuyu 2002, 2005 ve 2007 yıllarında da gündeme getirdiğini anlatan Hacaloğlu, Siyasi Etik Kurulu oluşturulmasına yönelik kanun teklifinin bu dönemde yasalaşmasını beklediğini kaydetti.

Siyaseti ''kamusal görev alanı, hizmet ve fazilet yarışı'' şeklinde tanımlayan Hacaloğlu, ''Siyasi Etik Kurulu oluşturalım. AKP, kuralsızlıkları kurala, hukuksuzlukları geleneğe dönüştürdü; ayrıcalıklı kişiler kulübüne dönüştü. Çözüm, siyasi etik yasasının çıkarılması, dokunulmazlıklara 'dur' denilmesidir. Siyaset-medya-ticaret ilişkilerinin saydamlaştırılması, seçim harcamaların denetim altına alınması gerekir'' diye konuştu.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler