Öğrencilere kötü muamele, çevrecilere gözaltı

AKP Ankara İl Başkanlığı önünde geçen hafta eylem yapan ''Öğrenci Kolektifi'' üyesi 8 kişi, eylem sırasında darp edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yapılan basın açıklamasında ''bazı polis memurları ile parti görevlilerinin'' eylemcilere karşı darp, tehdit, hakaret ve görevi kötüye kullanma gibi suçlar işledikleri belirtildi. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde protesto yapan çevrecilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 13:50
Abone Ol google-news

Öğrenciler, avukatları Denizer Şanlı ile birlikte Ankara Adalet Sarayına gelerek suç duyurusu dilekçelerini verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, öğrencilerin 19 Eylül Cuma günü bazı konulardaki şikayetlerini dilegetirmek için AKP Ankara İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandıkları hatırlatıldı.

Basın açıklaması sırasında ''bazı polis memurları ile parti görevlilerinin'' eylemcileri karşı darp, tehdit, hakaret, görevi kötüye kullanma gibi suçları işledikleri öne sürülen dilekçede, bu kişiler hakkında kamu davası açılması talep edildi.

 

Gözaltına alınan Greenpeace üyeleri

Öte yandan, nükleer santral ihalesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde protesto ettikleri sırada gözaltına alınan 34 ''Küresel Eylem Grubu'' ve Greenpeace üyesi, Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Protestocular daha sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler