''Türkiye, CHP iktidarını bekliyor"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye artık kısır çekişmelerden kurtulmak için CHP'nin iktidarını bekliyor'' dedi.

Yayınlanma: 07.02.2010 - 15:09
Abone Ol google-news

Partisinin Kırşehir Merkez İlçe Kongresine katılan Kılıçdaroğlu, herkesi birlik ve beraberlik içinde çalışmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu, parti içi sorunları gündeme getirmeyeceklerini, çünkü ülkenin çok daha fazla sorunu bulunduğunu ileri sürerek, şu görüşleri savundu:
''AKP'nin vaatlerini, yanlışlarını tespit edip onları söyleyip, haykıracağız. Türkiye artık kısır çekişmelerden kurtulmak için CHP'nin iktidarını bekliyor. Doğu ve Güneydoğu'da sorunlarımız var. 30 yıldır bu sorun çözümlenemedi. Biz iktidara gelince bu sorunu çözeceğiz. Önce iş ve aş vermek için bu bölgeye fabrikalar kuracağız. AKP hükümetinin öldürdüğü Et ve Balık Kurumu'nu yeniden ayağa kaldıracağız. Mayınlı arazileri temizletip köylüye toprak reformu yaparak dağıtacağız. Hayatın her alanına gireceğiz ve AKP'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biz İstanbul'da, CHP'nin halk evlerinde, türbanlılara, kara çarşaflılara bile eğitim veriyoruz, onlara haklarını öğretiyoruz. AKP'yi eleştirerek değil, yanlışlarını ortaya koyarak geçeceğiz.''

 

TEKEL işçilerinin eylemi

TEKEL işçilerinin eylemini desteklediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Onlar haklarını istiyorlar. Herkes destek veriyor, ama maalesef bazı sendikalar bu eyleme de destek vermiyor. Bu sorunu da biz çözeceğiz. 4B ve 4C'lilerin sorunlarını da biz çözceğiz. Meclis'te taşeron firmalara verilen temizlik gibi hizmetlerde çalıştırılan işçileri kadroya alacağız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında ''medyayı da düzelteceklerini'' ifade ederek, ''Hiçbir medya patronu devlet ihalelerine giremeyecek. O sadece sahibi olduğu medyanın işini yapacak. Besleme basın olmayacak. İktidara geldiğimizde, AKP'den hesap soracağız. Ancak biz de her zaman hesap verecek düzeyde olacağız'' diye konuştu.

Kongrede, Şefik Tekin yeniden ilçe başkanı seçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler