Tolon'un sağlık durumu

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, kaldırıldığı hastanede muayenesinin ardından cezaevine geri götürüldü. Tolon'un sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi. Emekli orgeneralin avukatı, Tolon'un sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanması için tahliye talebinde bulunacaklarını belirtti.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 07:29
Abone Ol google-news

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, kaldırıldığı hastanede muayenesinin ardından cezaevine geri götürüldü.

Rahatsızlığı nedeniyle sabah saatlerinde Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ambulanstan sedyeyle indirildi. Tolon'un hastanenin acil servisinden içeri alınması sırasında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Muayene edildiği öğrenilen Tolon, hastanenin B Blok girişinden yürüyerek çıktı.

Tolon'un rahatsızlığı ile ilgili açıklama yapılmadı. Emekli orgeneralin cezaevinde kaldığı süre içinde 12 kilo verdiği öğrenildi.

 

Tolon'un avukatı tahliye istedi

Olayın ardından, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Tolon'un sağlık sorunları olduğunu, bu nedenle tutuksuz yargılanması için tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi. Sezer, “Müvekkilimin tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Daha önce anjiyo yapılan, kalbinde de sorunları bulunan Tolon'un, yüksek tansiyon ve prostat rahatsızlığı bulunuyor. Cezaevine konulduktan sonra yaklaşık 12-13 kilo kaybetti. Bu durumda olan birinin bağışıklık sistemi de normal olmaz” dedi.

 

"Yeniden hastaneye gelebilir"

Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Cengiz Sarıbay, Tolon'un yarın biyopsi için yeniden hastaneye getirilebileceğini söyledi.

Tolon'nun bu sabah Kocaeli Devlet Hastanesinde Kardiyolog Dr. Mustafa Şerifi, Üroloji Uzmanı Dr. Zeki Hamşioğlu ve Genel Cerrah Dr. Mehmet Karanfil tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğini, biyopsi için yarın yeniden hastaneye getirilebileceğini ifade eden Sarıbay, emekli Orgeneral Tolon'un bulunduğu koşullarda sağlık sorunlarının arttığını belirterek, ''Bugün yapılan kontrollerde kan alındı. Alınan kan örneğinin laboratuvar sonucuna göre doktorlar prostat sorunu için biyopsi isteyebilir. Kan tahlili sonuçları henüz gelmedi'' dedi.

 

Tolon beşinci isim

Daha önce kritik sağlık nedenleriyle tahliye edilen isimlerin ardından Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hastaneye kaldırılan beşinci isim oldu. Bir buçuk yıldır süren Ergenekon soruşturması kapsamında 24 Haziran 2007 tarihinde tutuklanan ve “örgüte finansal destek sağlamak” suçlaması ile tutuklanan reklam şirketi sahibi Kuddusi Okkır, sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz 2008’de tahliye edildi. Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde, akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası teşhisiyle tedavi gören Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008 tarihinde yaşamını yitirdi. Aynı soruşturma kapsamında 6 Eylül 2007 tarihinde tutuklanarak, Gebze Cezaevi’ne gönderilen Ayşe Asuman Özdemir, avukatının talebi üzerine, epilepsi ve siroz hastalığı nedeniyle 18 Temmuz 2008 tarihinde tahliye edildi.

 

En son Eruygur çıktı

Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever de, 29 Ağustos 2008’de, avukatlarının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundukları dilekçenin ardından tahliye edildi. İlsever hakkında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Onkoloji Konseyi’nce bir heyet raporu düzenlenmişti. Raporda, rahatsızlığın tanısının konulabilmesi amacıyla (eksploratris torakostomi) kaburgasının açılarak akciğer ameliyatı olması gerektiği kaydedilmişti.

Şener Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Eruygur’un tutuklanmasından 5 gün sonra avukatlarından Filiz Esen, mahkemeye tahliye talebiyle başvurmuş, ancak bu talep kabul edilmemişti. Şener Eruygur’un avukatları tarafından, sağlık sorunları nedeniyle düzenli olarak yapılan tahliye talepleri mahkeme tarafından uygun bulunmamıştı. 17 Eylül’de tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde düşen ve beyin kanaması geçiren Eruygur’un 21 Eylül’de tahliyesine karar verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler