Zapetero'dan ekonomi yorumu

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ''ekonomik küçülmeden çıkma noktasında olduklarını'' söyledi.

Yayınlanma: 10.02.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

Meclis'te bugün yapılan, muhalefetin hükümete yönelik sorularının yöneltildiği oturumda konuşan Zapatero, dünyada son 80 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığını belirterek, başta muhalefete partileri olmak üzere İspanyol ekonomiyle ilgili yapılan olumsuz değerlendirmelerin ''abartılı'' olduğunu savundu.

Ana muhalefetteki Halk Partisi (PP) tarafından ''ekonomik krizi kötü yönetmekle, İspanyol ekonomisinin inanılırlığını azaltmakla, doğruyu söylemeyip her yarım saatte bir kriterleri değiştirmekle'' suçlanan Zapatero, ''yaratılan bu tip alarmların uluslararası alanda İspanya'ya zarar verdiğini'' ifade etti.

Ekonomik krizin en ciddi sonucunun istihdamı azaltması olduğunu vurgulayan İspanya Başbakanı, işsizliğe karşı ve kamu bütçe açığının azaltılmasına yönelik verilen mücadelede ''tüm siyasi partilerin gayret göstermesini'' istedi. İspanyol ekonomisinin ''6 ay öncesine göre bugün daha kötü durumda olmadığını'' vurgulayan Zapatero, ''Hükümetin yürüttüğü sosyal politikalar sayesinde işsizler hiç olmadığı kadar yüksek bir koruma altında. Hükümet, sosyal korumayı muhafaza etmek için çalışıyor ve çalışacak'' dedi.

Bu arada PP lideri Mariano Rajoy da, ''krize karşı geç ve etkisiz hareket edip, gerekli reformları yapamadığından Zapatero'nun tüm inandırıcılığını yitirdiğini'' ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler