Rehinelerin son durumu

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan Ali Yusuf Ahmed, Mısır'da çöl safarisi sırasında kaçırılan; 5 Alman, 5 İtalyan, 1 Rumen ve 8 Mısırlı'dan oluşan turist kafilesinin hayatta ve iyi olduklarını açıkladı. Mısırlı güvenlik güçlerinin can kaybını engellemek üzere rehineleri uzaktan izlediğini söyledi. Alman hükümeti ile turistleri kaçıran grup arasında temaslar olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 12:14
Abone Ol google-news

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan Ali Yusuf Ahmed, "Rehinelerin iyi olduğuna ilişkin bugün yeni haberler aldık. Onların iyi olduğundan yüzde 100 eminiz" dedi. Ahmed, turistleri rehin alanların uzaktan izlendiğini ve her hareketlerinin bilindiğini söyledi.

Mısırlı ve Sudanlı güvenlik güçlerinin kaçıranları yakından takip ettiğini belirten Ahmed, bir saldırı korkusunun yol açabileceği terör eyleminden kaçınmanın önemine dikkat çekti. Ahmed, ayrıca Alman hükümeti ile turistleri kaçıran grup arasında temaslar olduğunu, rehinelerin güvenliği için askeri operasyon düzenlememe konusunda tüm taraflar arasında tam bir mutabakat bulunduğunu kaydetti.

Sudanlı yetkili, Sudanlı, Çadlı ya da Mısırlı olduğu iddia edilen turistleri kaçıranların kimliğinin halen bilinmediğini de sözlerine ekledi.

4 ya da 5 kişi olduğu belirtilen maskeli kişiler, 5 Alman, 5 İtalyan, 1 Rumen ve 8 Mısırlı'dan oluşan turist kafilesini çöl safarisi sırasında kaçırmış, sınırdaki Sudan topraklarına götürmüştü. Rehineler için 6 milyon Avro fidye istendiği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler