Abhazya'nın yeni başbakanı Şamba

Gürcistan'dan tek yanlı bağısızlığını ilan eden Abhazya'da ''devlet başkanı'' seçimini yeniden kazanan Sergey Bağapş, ''dışişleri bakanı'' Sergey Şamba'yı "başbakan" olarak atadı.

Yayınlanma: 13.02.2010 - 10:18
Abone Ol google-news

Abhaz Apsnypress ajansının haberine göre, Bağapş'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında, Şamba'ya yeni görevinde başarılar dileyen Bağapş, önceki ''başbakan'' Aleksandr Ankvabu'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Abhazya'daki son gelişmelerin ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerin ele alındığı toplantıda Bağapş, kabinede bazı değişikliklerin yapılacağını bildirdi.

Haberde, ''hükümette ve bakanlıklarda'' görev alacak yeni isimlerin gelecek günlerde atanmasının beklendiği kaydedildi.

Abhazya'daki yasalara göre yeni Bakanlar Kurulu iki hafta içinde oluşturulmalı.

 

Sergey Bağapş, Moskova'ya gidiyor

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın lideri Sergey Bağapş'ın 16 Şubat'ta Moskova'ya gideceği bildirildi.

Abhazya ''devlet başkanlığı'' basın sözcüsü Kristian Bjaniya, Abhazya'da 12 Aralık'ta yapılan ''devlet başkanı'' seçimini yeniden kazanan Bğapş'ın ilk yurtdışı ziyaretini 16 Şubat'ta Rusya Federasyonu'na gerçekleştireceğini açıkladı.

Bjaniya, iki gün sürecek ziyaret kapsamında Bağapş'ın, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Başbakan Vladimir Putin ve Rusya Patriği Kirill ile bir araya geleceğini kaydetti.
Abhazya ''dışişleri bakanlığından'' verilen bilgiye göre, Bağapş ile Medvedev'in, Abhazya'da Rus askeri üssünün kurulmasına ilişkin anlaşma imzalamaları bekleniyor.

Bağapş'ın temasları kapsamında yasa dışı göçle mücadele, askeri ve teknik alanlarda işbirliği anlaşmalarının yanı sıra deniz, hava ve ulaşım hizmetleri alanlarında da işbirliğini öngören çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler