Gülşah Kocatürk, 5. oldu

Büyük Bayanlar Dünya Judo Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sona erdi. Şampiyonada artı 78 kiloda bronz madalya mücadelesini kaybeden Gülşah Kocatürk, 5. oldu.

Yayınlanma: 14.02.2010 - 22:03
Abone Ol google-news

Türkiye, 37 ülkeden 200 bayan sporcunun katıldığı şampiyonada, 7 bayan judocuyla mücadele etti. Müsabakaların son gününde tatamiye çıkan 3 Türk sporcusundan artı 78 kiloda Gülşah Kocatürk, bronz madalya mücadelesinde Polonyalı rakibi Ursula Sadkowska'ya yenilince şampiyonayı 5. sırada bitirdi. Karşılaşmanın başından itibaren bronz madalyaya daha yakın olan Gülşah, son saniyelerde rakibine ipponlanınca mağlup oldu.

Şampiyonadaki diğer iki Türk judocusundan 63 kiloda Selda Karadağ, birinci turda Yeni Zelandalı rakibi Mahana Ciutha'yı ippanla yenerek ikinci tura yükseldi. Karadağ, ikinci turda Rus rakibi Vera Koval'a diskalifiyeyle yenildi ve şampiyonaya veda etti. 70. kiloda Aysun Aksoy ise birinci turda Macar Annamaria Nagy'ı ipponla yenerek ikinci tura yükseldi. Bu turda Japon rakibi Joriko Kunihara'ya ipponla yenilen Aysun Aksoy, elenen diğer Türk sporcusu oldu. Türkiye, bu sonuçlarla şampiyonayı 52 kiloda Tuğba Zehir'in dün kazandığı gümüş madalyayla tamamladı.

Şampiyonanın ardından açıklamalarda bulunan Bayanlar Judo Milli Takımı Antrenörü Ercan Çakıroğlu, Budapeşte'den 3 madalya ile ayrılmayı hedeflediklerini, ancak yine de sporcularının mücadelesinden memnun olduğunu söyledi. Çakıroğlu, Türk judosunun geliştiğini, 2012 yılında Londra'da yapılacak olan olimpiyatlara kadar sistemli ve sıkı bir çalışma içinde olacaklarını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler