"Türkiye bir tercih yapmaya zorlanacak"

BBC, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran ziyaretine dikkat çekerken "Bir anlaşma sağlanamazsa eğer, Türkiye, yakında ABD ile güçlü ittifak ve doğusundaki komşu ile daha yakın dostluk arzusu arasında bir tercih yapmaya mecbur edilecek" yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 16.02.2010 - 08:52
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Katar'daki temasları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran ziyareti, Batı medyasının yoğun ilgisini çekiyor. BBC, Davutoğlu'nun, "arabuluculuk" yapmaya yönelik İran ziyaretini vurgularken, "Bir anlaşma sağlanamazsa eğer, Türkiye, yakında ABD ile güçlü ittifak ve doğusundaki komşu ile daha yakın dostluk arzusu arasında bir tercih yapmaya mecbur edilecek" yorumunu yaptı.

İngiliz yayın kurumu BBC, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un İran nükleer programına ilişkin son girişimlerinin de değerlendirdiği haberinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran ziyaretine dikkat çekerek, "Türk Dışişleri Bakanı'nın arabuluculuk yapmak üzere İran'da beklendiği"ni belirtti.

Türkiye'nin, geçen yıl üzerinde mutabakat varılan bir takas çerçevesinde İran'ın nükleer materyalini depolamayı önerdiğini anımsatan BBC, Türk hükümetinin, İran'ın, uranyumunun, başka bir ülke yerine Türkiye'de depolanmasını tercih edeceği için önerisinin Tahran'a daha çekici geleceğini umduğunu da kaydetti. BBC şöyle devam etti:
"Bir anlaşma sağlanamazsa eğer, Türkiye, yakında ABD ile tarihsel güçlü ittifak ve doğusundaki komşu ile daha yakın dostluğu arzusu arasında bir tercih yapmaya mecbur edilecek."

 

İlgili haber için tıklayınız

DÜNYANIN GÖZÜ ONDA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler