"Baykal ve Bahçeli'nin adını ağzıma almam"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Bundan sonra ne Sayın Baykal'ı ne de Sayın Bahçeli'nin adını kolay kolay ağzıma almayacağım" dedi.

Yayınlanma: 16.02.2010 - 10:01
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısına hükümetin icraatlarını anlatarak başladı. "Yapılan projeleri takip ediyorum, hatta telefon açıp valilere soruyorum durumu" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

- GAP'a kazma vurulmadı diyen muhaleffete soruyorum gidipgördünüz mü?

- Ankara'dan bakınca Harran Ovası, Muş Ovası, Konya Ovası görülmez. Oralara gideceksiniz.

- Çetelerin gönüllü avukatlığını üstlenenler, Ankara’nın doğusuna geçip oralarda nelerin yaşandığını göremezler.

-Sayın Baykal, bizim oy oranımız neden sizi bu kadar ilgilendiriyor? Anketler senin hakkında ne söylüyor, senin partinin hakkında ne söylüyor sen çık bunu anlat.

-Sayın Baykal, sen iktidar olabilmek için değil, partinin başında olabilmek için çaba sarf ediyorsun.

- Sosyal demokratlar şu anda seni konuşuyor sayın Baykal. Eğer bir seçime girdi kazanamadı, ikinci seçime girdi kazanamadı, üçüncüsü durmaz diyor. Sen nasıl duruyorsun yahu, o koltuk ne tatlıymış. Çakıldın kaldın diyorlar, bunu onlar söylüyor.

- Senin gibi muhalefete can kurban.

- Senin yaptığına psikolojide 'yansıtma'derler. Yalnız ileri safasıda halüsinasyondur. Yani kendini darı ambarında görmeye başlamadır bu daha tehlikelidir.

 

"Denize nazır Hasankeyf"

- 'Hasankeyf gidiyor, sular altında kalacak, şöyle olacak, böyle olacak.' Her türlü yalan söylendi. Aslında bu proje, Hasankeyfi kurtarma projesidir de aynı zamanda. Çünkü, biz şimdi yeni bir Hasankeyf kuruyoruz. Artık hangi dünyada yaşıyoruz? Tarihi eserlerin bir yerden alınıp bir yere taşınması, artık problem olmaktan çıktı. Bütün kodlamaları yapmak suretiyle bunları bir yerden alıp bir başka yere aynı bölgede taşımak mümkün. Bu da yapılırken, güçlendirme vesaire de yapılıyor, aslına sadık kalmak suretiyle. Bunun yanında Hasankeyf ilçesi şimdi denize nazır bir ilçe haine geliyor. Çünkü, TOKİ olarak projelere hazır hale geldi ve Hasankeyf ilçesinde yine orada çok daha farklı bir yere çekmek suretiyle orada da her şeyiyle gayet güzel, farklı bir Hasankeyf'i orada meydana getiriyoruz. Ama yerli, yerel mimariyle getiriyoruz. Buna dikkat ediyoruz. Böylece denize nazır bir Hasankeyf ilçesi meydana gelmiş olacak. Şu anda yoğun şekilde bu çalışma devam ediyor.

- Edirne'den yola çıkın Hakkari'ye kadar, Muğla'dan yola çıkın Iğdır'a kadar yol boyunca okul, hastane, TOKİ evleri, adalet sarayları, üniversiteler, kültür merkezleri ve yurtlar, altyapı çalışmaları göreceksiniz. Büyük yol projelerinin, enerji hattı projelerinin Türkiye'yi bir uçtan bir uca kapladığına şahit olacaksınız. Rüzgar enerjilerinin Türkiye'de nasıl çalışmaya başladığını göreceksiniz. Bunlar yeni mi icat oldu? Evet bunlar AK Parti iktidarı ile Türkiye'ye geldi. KÖYDES ve BELDES, AK Parti iktidarından önce var mıydı? Yoktu ama AK Parti iktidarıyla gündeme geldi. Şimdi artık yolu olmayan köyler yola kavuştu. Hala devam ediyor çalışmalarımız. Elektrik, su aynı şekilde. BELDES ile aynı çalışmalar devam ediyor. Kamu yatırımlarının tamamlanma süresi 2001 yılında 9,5 yıldı, bugün bu süreyi biz 4,5 yıla kadar düşürdük. Bakınız nereden nereye...

 

Yargı kararları

- Askeri, polisi, yargıyı hükümetin karşında göstermek fitne çıkarmak değil midir? Bu çabalar beyhudedir. Sizin dönemlerinizde böyle ayrışmalar olmuş olabilir. Lütfen AK Parti'yi kendinizle karşılaştırmayın.

- Beğenmediğimiz her yarı kararına karşı yargıyı suçlarsak bunun vereceği zararı nasıl tealfiedebiliriz.

- Yandaş yargı oluşturmak gibi ağır ithamlarda bulunuyor. Hükümet, hangi adımı atsa hemen Anayasa Mahkemesinin kapısına koşuyor. Bunu öyle bir alışkanlık haline getirdiler ki yasamanın yetki ve fonksiyonlarını etkisiz hale getirmek, anlamsız hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Peki o zaman milli egemenlik, demokratik irade nasıl tecelli edecek, ne anlam ifade edecek? Siz yasama ve yürütmeyi yargı üzerinden etkisiz hale getirmeye çalışırsanız, o zaman Mecliste sayın Başkanın arkasında 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'' ifadesinin ne anlamı kalacak? Sürekli kriz çıkarmayı, engel olmayı muhalefet sanırsanız şu ülkede demokrasi nasıl hayata geçer, millet iradesi nasıl hayata geçer? Yargı sizin istediğiniz gibi karar verirken yargıyı yüceltir, farklı kararlarda yargıyı AK Partili olmakla suçlarsanız size kim inanır?

 

Gensoru önergesi

- Sürekli engel olmayı muhalefet sayarsanız milli irade nasıl ortaya çıkar. Sayın Baykal şimdi tutumuş Habur Sınırı Kapısı'ndaki yargılamayla ilgili iddialar üzerine gensoru hazırlıyor.

 


- Kusura bakmayın gensoru bu ülkede yalama oldu.

- Diyarbakır Valiliği'nin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru üzerinde güvenlik gerekçesiyle sınır kapısına gitmiştir ve bu ülkedeki uygulanan tek uygulama da değildir.

- Silivri'de Ergenekon, İmralı'da Öcalan davasının görülmesi bunun gerekçeleridir.

- Baykal'ın sözleri tamamen uydurma ve yalandır.

-Bu hükümeti 9. haçlı seferi yapmakla itaf etmek milletten uzaklaşmış olmanın bir göstergesi. Bunu sen yüzde 47 oy almış bir partiye nasıl söylersin.

- Bizim farkımız hizmetlerimiz, eserlerimizdir. Onlar itham edecek biz milletimizi muhattap alacağız.
 

- Bundan sonra ne Sayın Baykal'ı ne de Sayın Bahçeli'nin adını kolay kolay ağzıma almayacağım.

 

Sokak gösterileri

- İllegal gösterilerde çocukları kullanmak, onları emellerine alet etmek büyük sorumsuzluktur. Çocuk masumiyeti hiçbir müdadeleye alet edilemez. Peki bu masumları çatışmaların içine atmak hangi vicdana sığar. Eline molotof sıkıştırıp otobüslere attırmak hangi vicdana sığar. Bu insaniyetten nasibini alamamış kişilerin yapabileceği bir alçaklıktır.

- Aylardır çocukların yargılandığı davalara tepki gösteren aydınlar niçin bu kışkırtmaya söz söylemiyorlar.

- Şimdi ne deniliyor: Suç işleyen çocuklar . Biz onlara suça itilen çocuklar diyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler