Elitaş’tan kalkınma sözü

CHP Menemen belediye başkan aday adayı Ali Kemal Elitaş, tarımsal gelişmeyi ileri noktaya taşıyacağını söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 10:11
Abone Ol google-news

CHP’den Menemen Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Ali Kemal Elitaş, “Bir Cumhuriyet hikâyesi yazmak için” yola çıktığını söyledi. Menemen’in Türkiye’nin birçok noktasından göç alan kozmopolit bir ilçe olduğunu anımsatan Elitaş, "Menemen nu¨fusu 180 bini buldu. Nu¨fusun %70’ye yakını Menemen’de dogˆmamıs¸ ama Menemen’de doymus¸. Mesela Asarlık bo¨lgesinde yaşayan 20 bin civarı Ku¨rt ko¨kenli yurttaşımız var. Artık Menemen’i yo¨netmeye talip olanların her kesimi kucaklayabilecek, her kesimin destegˆini alabilecek birisi olması s¸art. Menemen artık 20 yıl o¨nceki Menemen degˆil hatta 5 yıl o¨nceki Menemen bile degˆil" dedi.

Yeni doku iyi kavranmalı

Elitaş, Menemen’de CHP’nin yeniden kazanacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Önemli olan Menemen’in yeni dokusunu kavrayabilmektir. Liyakat usulüne göre çalışacağız. Kimseyi mağdur etmeyecek, kimseyi kollamayacağız. Menemen tarımın ve hayvancılığın tüm ülkeye örnek olacak şekilde yapılabileceği bir kent. Cumhuriyet hikâyesini yazmaya tarım ve hayvancılık kooperatifleri ile başlayacağız. Köylümüzün üretimini katma değerli hale getirip son kullanıcıya ulaştırmalarına aracı olacağız. Kooperatif bünyesinde işleme, paketleme, depolama tesisleri kuracağız. Menemen’e Tarım Teknolojileri Fakültesi’ni açacağız. Tarımın gelişmesini sağlamak için önce yetişmiş üreticilere ihtiyacımız var. Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi’nin tarım teknolojileri fakültesinin bir modelini Menemen’de kuracağız. Köylere ziraat danışmanları yerleştireceğiz. Sulama kanallarının üzerini güneş panelleri ile kaplayacağız. Bizim tek bir önderimiz vardır, Mustafa Kemal Atatürk. Onun izinden gidip Menemen’i sadece Kubilay’la değil, yoğurdu ile koyunu ile çarşısı ile festivalleri ile konuşulur hale getireceğiz.

Kimse korkmasın, kimse c¸ekinmesin. Menemen’de CHP kazanacak. Kimse partiden u¨stu¨n degˆildir. Farklı du¨s¸u¨nen kaybeder. O¨nemli olan Menemen’in yeni dokusunu kavrayabilmektir. Eski hayalleri bir kenara bırakmak, eski kafaları gu¨ncellemek lazım. Sadece Menemen’in degˆil I·zmir’in dokusu degˆis¸ti. Ankara, I·stanbul farklı mı? O¨nce c¸agˆımıza ayak uydurmamız sonra da CHP c¸atısı altında birlik ic¸inde c¸alıs¸tıgˆımız gerekir. Sec¸imi kaybetme ihtimalimiz yoktur. CHP’den bas¸ka sec¸enegˆimiz de yoktur. Kim aksini du¨s¸u¨nu¨rse kaybeder."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler