Fazıl Say sekiz arkadaşıyla beraber CRR'de konser verdi

Besteci ve piyanist Fazıl Say, dün Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda arkadaşları Cihat Aşkın (keman), Sevil Ulucan (keman), Çağ Erçağ (viyolonsel), Atilla Aldemir (viyola), Burcu Karadağ (ney) ve Güvenç Dağüstün (bariton) ile küçük müzisyenler Berfin Aksu (keman) ve Iraz Yıldız (piyano) birlikte çaldı.

Yayınlanma: 20.02.2010 - 09:22
Abone Ol google-news

Konserde Fazıl Say, Ulvi Cemal Erkin ve Yalçın Tura'nın eserleri farklı farklı enstürmanlarla seslendirildi. Küçük piyanist Iraz Yıldız’ın Ulvi Cemal Erkin’in  “Duyuşlar”ından çaldığı parçalar dışında Fazıl Say ya solist ya da eşlikçi olarak hep çaldı.

Konser, hem Fazıl Say’ın besteleri ve yorumlarıyla dinlemek açısından çok önemli ve doyurucuydu hem de klasik müziğimizin nadide bestelerinden Erkin’in “Piyanolu Beşli”sini birbirini yakından takip eden beş virtüöz; Say, Aşkın, Ulucan, Aldemir, Erçağ’ın nefis yorumuyla duymak bakımından sıradışıydı. Say’ın besteleyip çaldığı, Dağüstün’ün seslendirdiği Nazım ve Orhan Veli şiirleri ve Aksu’nun Yalçın Tura “ÜçVals” yorumu da büyük alkış aldı. Sahneye de seyirci oturtulduğu halde biletleri çok önceden tükenen konserin bir güzelliği de Say’ı ve 12 yaşındaki yetenekler Aksu ve Yıldız’ı dinlemeye gelen küçük dinleyicilerin oranının yüksekliğiydi. Dinleyiciler arasında Ulvi Cemal Erkin’in kızları Sevin Akçer ve İçten Erkin’de vardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler