Putin, oligarklara yine sert çıktı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, kriz döneminde hükümetten destek alan ama bunun karşılığında elektrik sektörüne yaptırım vaatlerini yerine getirmeyen oligarklara çattı.

Yayınlanma: 24.02.2010 - 12:53
Abone Ol google-news

Putin, Sibirya'da Ağustos 2009'da 75 kişinin ölümüne yol açan kazanın meydana geldiği Sayano-Şuşenskaya Hidroelektrik Santralinin türbinlerinden birinin açılışını yaptıktan sonraki konuşmasında, "Krizin zor zamanlarında sizi desteklemek için gereken her şeyi yaptık. Kriz geçmek üzere, tamamen geçmedi ama geçiyor. Biz size yardım ettik, elektrik sektörüne yatırım tarihlerini öteledik. Ek erteleme süresi olmayacak. Taahhütlerinize daha fazla dikkat etmenizi istiyorum" ifadesini kullandı.

Putin konuşmasında, ülkenin en zengin ikinci ismi Mikhail Prokhorov başta olmak üzere Vladimir Potanin ile Viktor Vekselberg'e atıfta bulundu ve "Bir kez daha, sizinle münakaşa etmeyeceğiz ama öngörüleni yapmak gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Biz yardıma hazırız ama bunun karşılıklı olması gerek" dedi.


Putin, Kaliningrad'da nükleer santral inşaatına izin verdi

Ria Novosti ajansının haberinde, Putin'in, Rusya Çevre Bakanlığı'nın inşaat iznini verdiğinin belirtildiği bir talimatı imzaladığı belirtildi.

İnşaatın Litvanya sınırı yakınlarındaki ilk bölümünün 2016'da, ikincisinin ise 2018'de bitirilmesi öngörülüyor ve yabancı grupların inşaata yatırım yapabileceği belirtiliyor.

Bin 200 megavat kapasiteye sahip olacak santral çevrecileri ve bölge sakinlerini endişelendiriyor. 2009'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, Kaliningradlıların yüzde 43'ünün santrale karşı çıktığını, yüzde 26'sının da güvenlik endişeleri bulunduğunu, sadece yüzde 19'unun santrale onay verdiğini ortaya koyuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler