Madımak kamulaştırılıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Alevi açılımı'' ile ilgili Sıvas'ta katıldığı toplantıda, ''Madımak Oteli'nin kamu tarafından istimlakının doğru olacağı kanaatine varıldığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 24.02.2010 - 17:56
Abone Ol google-news

Bakan Çelik, Büyük Otel'deki değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasının ardından çok amaçlı kullanılabileceğini, bunun kararının da Sıvaslılara bırakılmasının doğru olacağını ifade etti. Çelik, unutulmaması açısından, 2 Temmuz'la ilgili bir anı bölümünün yer almasıyla ilgili ittifaka varıldığını kaydetti.

Burada hayatlarını kaybeden insanlarla ilgili platformun ve yine ona uygun bir şekilde Sivaslıların hep birlikte ele alacakları bir metnin, ''Bir daha 2 Temmuzlar, Türkiye'de yaşanan benzer acı olaylar yaşanmasın'' diye oluşmasıyla ilgili de toplantıda ittifak oluştuğunu bildiren Çelik, diğer alanların çocuk kitap evinden genel kütüphaneye veya ihtiyaç duyulan başka bir şekilde Vilayet'in emrinde merkez olarak hizmet sunması konusunda da büyük ölçüde uzlaşı sağlandığını açıkladı.

Bunun bir ön rapora dönüştüğünü, rapor neticesinde de öncelikle Madımak Oteli ilgili yapılması gerekenlerin ele alınması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatlandırıldıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
''Bu çerçevede yaptığımız ilk çalışma, bildiğiniz gibi burada hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle görüşmek oldu. Kendilerine de ifade ettiğim gibi, kamuoyu ile paylaştığımız gibi bu konunun merkezi Sivas'tır. Sivas'ta tüm sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip sivil toplum örgütlerinin bu konudaki kanaatlerini alıp bir neticeye ulaşma çabası içerisinde ve seri olarak da bu konuyu çözme, Türkiye'nin de gündeminden kaldırma niyetinde olduğumuzu paylaşmıştık.''


Madımak Oteli'nin durumu

Bu genel görüşlerden sonra Madımak Oteli'nin kamu tarafından istimlakının doğru olacağı kanaatine varıldığını açıklayan Çelik, şöyle devam etti:
''Burasının çok amaçlı bir şekilde kullanılabileceğini, bunun da Sivaslılara bırakılmasının doğru olacağı ama unutulmaması açısından da 2 Temmuz ile ilgili bir anı bölümünün, yani burada hayatlarını kaybeden insanlarla ilgili bir platformun ve ona uygun bir şekilde yine Sivaslıların hep birlikte ele alacakları bir metnin, 'Bir daha 2 Temmuzlar, bir daha Türkiye'de benzer acı olaylar yaşanmasın'' diye bir platform bölümünün oluşmasıyla ilgili de bir ittifak oluştu. Diğer alanların çocuk kitabevinden, genel kütüphaneye ve diğer ihtiyaç duyulduğu şekilde Vilayet emrinde bir merkez olarak hizmet sunması konusunda büyük ölçüde uzlaşı sağlandı. Farklı görüşler de tabii ki var ama neticede Sivas'ın sorunu, yani Sivas'la ilgili bir konu ve Sivaslıların bunun kararını vermelerinin doğru olacağı inancındaydık. Bu şekilde bir görüşmeyi neticelendirmiş olduk. Bunun içerik boyutu, Sivaslı sivil toplum örgütlerinin ve Sivaslıların vereceği bir karar. Bizi hükümet olarak öncelikli ilgilendiren, buranın istimlakıyla ilgili çalışmaları Sayın valimizle, belediye başkanımızla birlikte gerçekleştirme konusunda düğmeye basmaktır. Ben bu konuyu hükümete, Sayın Başbakanımıza seri olarak taşıyıp umuyorum ki kısa süre içesinde Sivas'ın da Türkiye'nin de gündeminden bu mesele kalkmış olur. Böylece diğer konulara odaklanmış oluruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler