Osmaniye halkı, müzesine sahip çıkıyor

Osmaniye Müzesi üzerinden oynanan oyunlar, yöneticilerle bilim insanlarını, sanatçıları ve sivil örgütleri karşı karşıya getirdi.

Yayınlanma: 26.02.2010 - 22:02
Abone Ol google-news

Karatepe Aslantaş Müzesinin kurucusu Prof. Dr. Halet Çambel’in ve Osmaniye’deki sivil örgütlerin yeniden girişimi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da onayı ile müzeye dönüştürülen Osmaniye Müzesi için tüm ödenekleri ayrıldığı, arkeolog atamaları yapıldığı halde müzeye dönüştürülen Osmaniye eski valilik binası kışkırtmalarla Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" olarak açılmak isteniyor. Üç hafta önce, Macar Kültür Bakanı’yla Osmaniye’yi ziyaret eden, arkeolog Çambel’e "Osmaniye müzesi eski yerinde kalacak" diye söz veren Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın müzeye sahip çıkması bekleniyor. Osmaniye, başta Kastabala antik şehri olmak üzere tarihi zenginliklerle dolu bir ilimizdir.

Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Osmaniye Şubeleri, Osmaniye Tanıtım Derneği, Osmaniye Müze Platformu, Osmaniye Kastabala Çevre Paltformu ile Osmaniye Eski Kültür ve Turizm Derneği üyeleri toplanarak, ortak bir kararla bugün Ahmet Şekip Ersoy salonunda "Müzelerin kent gelişmesindeki etkileri" konulu bir panel düzenleme kararı aldı. Panel’e ömrünü bölgedeki tarihi kazılara ve çıkan eserlerin korunmasına adıyan ünlü arkeolog Prof.Dr. Halet Çambel’in de katılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler