Avcı- Pascoe görüşmesi

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Lynn Pascoe ile BM binasında bir araya geldi. Görüşmede, Kıbrıs'taki son gelişmeler, Rum tarafının sertleşen tutumu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ele alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 09:51
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden verilen bilgiye göre, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, BM Genel Sekreter Yardımcısı Lynn Pascoe ile bir görüşme yaptı. Görüşmede, ''Kıbrıs'taki son gelişmeler, Rum tarafının sertleşen tutumu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı ve Türk tarafınca kabul edilemez unsurlar içeren konuşmasının'' ele alındığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Dışişleri Bakanı Avcı'nın, New York temasları çerçevesinde, Katar'ın Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Halid Bin Muhammed El-Atiya ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile de görüştüğü belirtildi.

Avcı, Katarlı Bakanla, Katar'ın BM nezdindeki daimi temsilcilik binasında yaptığı görüşmede, KKTC Doha Ofisi'nin açılmasında gösterilen yardım ve anlayış için Bakan El-Atiya'ya teşekkür etti. Görüşmede, iki ülke arasında ticaret, turizm ve öğrenciler konusunda yapılabilecek çalışmalar da ele alındı.

Avcı'nın Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile görüşmesinde ise iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülebilmesi için alınması gereken kararlar üzerinde görüş teatisinde bulunuldu.

Bakan Avcı, Amerikan Türk toplumunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği resepsiyon ve öğle yemeğine de katıldı.

Avcı'nın, New York temasları çerçevesinde, yarın İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı'nda bir konuşma yapması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler