İletişimi sınırsız izleme yetkisi

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'e verilen iletişimi sınırsız izleme yetkisini, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine getirdi. Okay, bir takım kurumlara verilen 'iletişimi sınırsız izleme yetkisinin' iptali için yapılan başvuruların reddedilmesinin 'iletişimin yasa dışı izlenmesine örtülü olarak 'olur' verme anlamına'' gelip gelmeyeceğini öğrenmek istedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 11:22
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Emniyet ve MİT'e verilen iletişimi sınırsız izleme yetkesinin iptali için yapılan başvuruların reddedilmesinin, ''iletişimin yasa dışı izlenmesine örtülü olarak 'olur' verme anlamına'' gelip gelmeyeceğini öğrenmek istedi.

Emniyet ve MİT'e yetki veren kararların Adalet Bakanının siyasi ve yönetsel iradesinden mi kaynaklandığını soran Okay, soru önergesinde şunları kaydetti:

''Emniyet ve MİT'in sınırsız izleme yetkisine, Bakanın istemi üzerine göz yumulmadıysa yasa ve genelgeye aykırı düşünce oluşturan bürokratların, aynı konuda Jandarma Genel komutanlığı ile Emniyet Genel müdürlüğü ve MİT konusunda farklı görüş oluşturmasının gerekçesi nedir? Emniyet ve MİT'e sınırsız iletişimi izleme yetkisinin iptali için yapılan başvuruları zamanında işleme koymayarak bekleten, bu eylemleri ile yurttaşların iletişiminin bu süreler içinde sınırsız izlenmesine sebep olan ve görevlerini kötüye kullanan görevliler hakkında bir tasarrufta bulunmayı düşünüyor musunuz? AİHM kararları ve BM belgelerinin iletişimin izlenmesine ilişkin hükümleriyle bağdaşmayan, tüm yurttaşların iletişiminin sınırsız izlenmesi uygulaması demokrasi ve AB söyleminizle ne kadar bağdaşmaktadır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler